Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Campins: “Jo no esperaria a la tardor per posar la quarta dosi a vulnerables”
  • CA

Diversos experts ja han avisat que estem davant d’una setena onada de Covid-19 i que la nova variant és molt contagiosa. Les subvariants B4 i B5 d’Òmicron ja son majoritàries a Catalunya i les UCI dels hospitals ja noten un increment de casos. I aquest increment tindrà un nou impacte en l’atenció primària. Ho alertava aquest dimecres el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, que davant l’increment de consultes als centres sanitaris derivades de la Covid-19, les nombroses baixes de personal sanitari faran “molt probable” que calgui desprogramar activitat assistencial altre cop.

Avançar la quarta dosi a vulnerables a la tardor

En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, la doctora Magda Campins, presidenta del Comitè Científic Assessor de la COVID-19 de Salut ha avisat que hi ha “una infraestimació” dels contagis, i ha recordat que Àlex Arenas, membre també del comitè assessor, l’ha xifrat en un 75%. En qualsevol cas, i davant l’evidència que aquest juliol afrontarem una setena onada, Campins ha assegurat que “no té sentit que esperem a la tardor per posar la quarta dosi de la vacuna als col·lectius més vulnerables, com les residències o els majors de 80 anys”. Campins ha dit que ella “no esperaria a la tardor” i les avançaria a l’estiu: “Ja fa vuit o nou mesos que vam posar les terceres dosis a les persones grans i de residències, i si sabem que la durada de protecció és uns cinc mesos, amb la incidència que tenima ara esperar a la tardor… Hauríem de valorar posar-la ja”, ha argumentat.

Per què es va dir a la tardor?

Segons ha relatat Campins, perquè “arribarien les de nova generació amb les noves variants, però aquestes vacunes estan fabricades amb el primer lliantge, del gener, i ja estem al 5. El virus sempre ens anirà per davant, i quan arribem a la tardor estarem posant unes vacunes que porten uns mesos de retard i amb altres vairants. Les que tenim ara, per protegir amb les formes greus són eficaces, per tant, no veig massa sentit a esperar a la tardor per a la quarta dosi”, ha sentenciat.

Falta de personal i baixes per Covid

Per altra banda, Campins ha avisat del col·lapse que es pot produir. “Tenim moltíssims sanitaris infectats, més de 2.000 sanitaris de baixa per Covid, un 2%. Això, en un moment de pujada dels casos, i amb les vacaces a tocar, posa encara més en tensió el sistema”, ha dit Campins, que reconeix que “tothom està molt casat, portem més de dos anys i mig així i amb la perspectiva que a l’estiu tornarem a estar igual”.

En aquest sentit, Campins ha fet una crida a la societat per “controlar la situació i prendre consciència que cal prendre mesures de protecció”. “Entre la falta de recursos i que ja hi ha pocs sanitaris, sumat a les baixes i el cansament acumulat..”, ha descrit la doctora.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: albert a juny 30, 2022 | 15:08
    albert juny 30, 2022 | 15:08
    Fot-la tu...!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa