Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Tant de bo Colau o Aragonès ens clavin una pilotada”, l’original petició del Rugbi català
  • CA

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, s’ha convertit en el personatge més viral del cap de setmana després que, durant la inauguració d’un estadi de rugbi, enviés una pilotada a un periodista que gravava l’acte, i de fet, ni tan sols li demanés perdó o es preocupés per si havia pres mal.

La Federació Catalana de Rugbi ha aprofitat l’anècdota per posar en marxa una campanya a les xarxes socials amb la intenció que l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat planifiquin nous equipaments per a la pràctica d’aquest esport a la ciutat. I ho ha fet amb un missatge contundent i acompanyat del hastag #volempilotades: “Tant de bo Ada Colau o Pere Aragonès ens clavin una pilotada als del rugbi català, significaria que s’inaugura un camp de rugbi a Barcelona per primera vegada des de 1992″, coincidint amb els Jocs Olímpics. I afegeixen que també els serviria una pilotada del regidor d’Esports David Escudé i d’Anna Caula, secretària general de l’Esport de la Generalitat.

La campanya s’escampa a tot el país

Diversos clubs de Catalunya continuat la petja i també han reclamat pilotades. És el cas del CEU Rugby Barcelona, el Club Rugby Spartans Granollers o el Rugby Sant Cugat. De fet, tot just fa uns mesos, els deu clubs de rugbi de la ciutat van signar un manifest conjunt en què lamentaven la falta d’implicació de l’Ajuntament de Barcelona en la promoció d’aquest esport a la ciutat. Entre altres aspectes, el manifest alertava del perill de la continuïtat de l’estadi de la Foixarda per les seves afectacions urbanístiques i el risc imminent d’eliminació del camp de rugbi de les pistes universitàries de la UB per ubicar-hi el nou Hospital Clínic. A més, les instal·lacions de la Teixonera segueixen amb vestuaris i grades provisionals des de fa 10 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa