Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | El win-win d’adoptar gats i gossos
  • CA

Adoptar un gat o un gos implica una gran responsabilitat. Cal tenir-ne cura tant física com emocional, una decisió que marca el nostre dia a dia i que no es pot prendre impulsivament. Per això les campanyes d’adopció d’animals és important que expliquin bé què significa fer-se càrrec d’un animal. Però més enllà de l’animal, la persona també obté uns grans beneficis emocionals pel fet de tenir un animal de companyia. I aquí és on posa el focus la campanya de l’Ajuntament de Barcleona “Tenim companyia”,que s’emmarca en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 de l’Ajuntament.

L’objectiu de la campanya és fer valdre el paper dels animals de companyia per a les persones que se senten soles. Segons el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, “compartir la vida amb un  gos o un gat és un recurs per trencar el sentiment de soledat, com ens expliquen les persones que ja han adoptat un animal de companyia o algunes de les que fan voluntariat amb els animals més vulnerables”. En aquest sentit, remarca que ‘Tenim companyia’ és una iniciativa dins de l’estratègia municipal de lluita contra la soledat que en aquest cas “també garanteix una adopció d’un animal del CAACB i “fa que tothom, humans i animals, tinguin encara una vida més plena i compartida”.

El consistori també posa en valor el fet que les experiències viscudes a través de l’adopció, l’acolliment o el voluntariat amb animals de companyia permeten gaudir de noves relacions i accedir a espais on conèixer altra gent, de manera que la complicitat i el vincle d’afecte que es genera amb aquests companys de vida, així com els moments compartits, ajuden a trencar l’aïllament i la soledat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa