Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un camioner barceloní guanya la disputa legal per una pensió d’incapacitat
  • CA

Victòria als tribunals d’un camioner barceloní en la seva disputa legal amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per aconseguir una pensió d’incapacitat. El Jutjat Social número 27 de Barcelona ha condemnat l’organisme estatal a pagar aquesta retribució econòmica a l’afectat, que pateix una deformitat a les mans.

Segons recull l’ACN, el veredicte del jutge contradiu la resolució adoptada inicialment per l’INSS, que havia denegat la sol·licitud d’incapacitat parcial que havia presentat anteriorment l’home, que pateix la coneguda com a malaltia de Dupuytren, una patologia que provoca, entre altres, dolor a les mans, manca de mobilitat i problemes en la flexió dels dits. De fet, l’implicat va remarcar en el seu al·legat que ja va provar d’operar-se fa anys per intentar millorar la seva situació i va afegir que, tot i això, encara pateix fibromatosis de la fàscia palmar.

Malgrat comptar amb diversos informes mèdics que acreditaven la malaltia que patia, entre els quals un de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques amb data 22 de desembre de 2020, l’organisme estatal va decidir denegar la demanda el 5 de febrer de 2021 en considerar que l’home no estava afectat per cap grau d’invalidesa permanent.

Limitacions “incompatibles” amb la feina de camioner

En aquest sentit, la sentència a la qual ha tingut accés la mateixa agència remarca que la qualificació d’incapacitat en qualsevol dels seus graus ha de fer-se “atenent a totes les patologies, seqüeles i limitacions derivades de les mateixes” i que, precisament, seran aquestes variables les que determinaran les efectives restriccions de la “capacitat laboral”. Seguint aquest criteri, el magistrat considera que els informes aportats acrediten que l’afectat “està limitat” per a la seva feina diària de camioner de l’aeroport de Barcelona, ja que té afectacions que són “incompatibles” amb poder fer aquesta professió de forma “seria i eficaç”.

Així doncs, l’INSS haurà de pagar una pensió d’incapacitat mensual de 1.064,98 euros des del moment en què l’afectat va deixar de treballar, una mesura contundent que té en compte que l’afectat té més de 55 anys i no disposa de cap feina alternativa que sigui compatible amb la seva malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa