Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calendari escolar 2022-2023: festes i vagues
  • CA

Falta just una setmana perquè arrenqui el curs escolar 2022-2023, un curs que arriba carregat de novetats, canvis i també incerteses. El conflicte obert entre el professorat i el departament d’Educació pels canvis curriculars i l’avançament del curs una setmana, arrencant el 5 de setembre -infantil i primària, i el 12 en el cas de secundària i les escoles bressol municipals de Barcelona-fa que l’inici de la nova temporada escolar hagi deixat molts pares descol·locats i amb dubtes de tota mena.

7 i 28 de setembre: dos dies de vaga

Per al primer dia de curs, els sindicats han anunciat accions de protesta als mateixos centres educatius i manifestacions davant dels ajuntaments. Prometen un “inici de curs ingovernable”. I dos dies després, el dia 7, hi ha convocada una primera jornada de vaga. El 28 de setembre serà la segona jornada de vaga, i els sindicats no descarten més mobilitzacions.

Horaris durant el setembre: sense classe a la tarda

Una altra novetat és que les classes acabaran a migdia -molts concertants faran classe en horari de tarda també-, i no hi haurà classe a la tarda durant tot el mes. Ara bé, el Govern ha garantit que totes les escoles ofereixin ingualment servei de menjador i actvitats lúdlques gratuïtes fins a les 16.30h.

Menjador escolar / Ajuntament de Barcelona
Menjador escolar / Ajuntament de Barcelona

Dies de lliure disposició a Barcelona

El calendari escolar 2022-23 a Catalunya marca les vacances i els festius per a tots els centres i nivells educatius. I com cada any, cal sumar-hi també els festius locals i els quatre dies de lliure disposició que tenen les escoles. Barcelona ha optat per agafar els dies 5 de juny i 25 de setembre com a festius locals, i per tant. no hi haurà escola aquests dos dies. Tampoc no hi haurà classes el 2 de juny, dia que ha proposat el Consorci d’Eduació de Barcelona com a lliure disposició.

I una altra novetat important és que l’escola bressol per als infants de P2 -nascuts l’any 2020- serà gratuïta a partir d’aquest any -tret del menjador i serveis afegits- a les escoles bressol públiques del país, i a les privades el preu serà menor.

Vacances de Nadal i Setmana Santa

Vacances de Nadal: del 22 de desembre del 2022 al 8 de gener del 2023. Per tant, les classes acaben el 21 de desembre i es reprenen el 9 de gener.

Vacances de Setmana Santa: del 3 d’abril al 10 d’abril de 2023.

Vacances d’estiu: les activitats escolars a l’educació infantil i primària finalitzen el dia 22 de juny i les activitats escolars a l’ESO i batxillerat finalitzaran el dia 20 de juny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa