Cake Minuesa, presentador i xouman conegut pels seus programes polèmics i els monòlegs amb què recorre els teatres d’Espanya, ha estat agredit aquest matí a la Via Laietana durant la manifestació contra el consell de ministres a la Llotja de Mar. El reporter ha estat increpat i amenaçat abans que un home li clavés un cop de puny al nas. El vídeo de l’agressió ha estat difós per Intereconomía i Minuesa ha agraït les mostres de suport rebudes -inclosa la portaveu del govern espanyol- alhora que ironitzava sobre “la revolució dels somriures“.

L’agressió contra el reporter és notòria. Però, de fet, es tracta d’un episodi més en la llarga llista d’incidents en els quals Minuesa, conegut pel programa Ciudadano Cake, sempre es troba enmig de la polèmica. La més coneguda és la que va protagonitzar, a Gibraltar, el 2014, quan va entrar a aquest territori britànic per plantar-hi una bandera espanyola “per veure com reaccionaven”, segons va dir relatant més aviat una performance que no pas una cobertura periodística. El reporter/xouman va ser insultat i agredit per “diverses persones”. Quan va arribar la policia el van arrestar i el van portar a comissaria, on va passar unes hores.

Però ha viscut molts altres episodis polèmics:

A la Borsa de Barcelona l’1-O

No és el primer cop que Minuesa s’acosta a Barcelona. El passat 1 d’octubre va fer una connexió davant de la Borsa. Quan diversos manifestants el van reconèixer, el van fer marxar. Els Mossos el van escortar mentre ell increpava els concentrats, en una actitud no especialment periodística.

Amb Arnaldo Otegi a Barcelona

El reporter d’Intereconomía també va abordar el passat 11 de setembre Arnaldo Otegi als carrers de Barcelona. El va increpar i li va exigir que demanés perdó a les víctimes del terrorisme, sense especificar en qualitat de què ho feia. 

Amb etarres a Durango

També va assistir a un acte amb expresos d’ETA a Durango, on va reclamar als etarres que tinguessin la “virilitat” de demanar perdó a les víctimes, en una altra performance. Minuesa també ha protagonitzat, aquesta vegada al teatre Rialto de Madrid, l’obra “Un monólogo de derechas con mucha mano izquierda“.

A Bayona amb Josu Zabarte

Cake Minuesa també va abordar l’etarra Josu Zabarte en un acte a Bayona en què l’organització va escenificar l’entrega de les armes. 

 

A la concentració de Ciutadans a Altsasu

En l’acte de Ciutadans al novembre a Altsasu, el periodista va assistir a la contramanifestació en suport als joves empresonats per la baralla amb guàrdies civils per enfrontar-se verbalment i polemitzar amb els concentrats. 

A Terrassa i Girona el dia de la Constitució

L’última fins ara va ser el 6 de desembre, quan va intentar entrar a la manifestació contrària a l’acte de Vox a Terrassa. La policia li va prohibir el pas per evitar una topada amb els concentrats, que ja l’havien reconegut. 

Nou comentari