Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Caiman il·legal a la venda a Barcelona
  • CA

Un caiman d’ulleres (Caiman crocodilus) de 110 centímetres ha sigut rescatat aquesta setmana pels Mossos d’Esquadra d’una botiga de rèptils de Barcelona, on estava a la venda il·legalment.

El propietari de l’establiment ha sigut denunciat per la comercialització i la tinença d’animals salvatges en captivitat potencialment perillosos. Segons els Mossos, l’amo de la botiga no tenia la documentació exigida per vendre aquesta mena d’animals, i a la ciutat de Barcelona els caimans es consideren  animals potencialment perillosos i està prohibida la seva venda i tinença en captivitat. A més, aquesta espècie, no autòctona, està protegida per tractats i convenis internacionals.

El caiman rescatat pels Mossos en una botiga de Barcelona, al terrari amb aigua on el tenien / CME

 Els agents van comissar l’animal i el van traslladar a les instal·lacions del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), de recuperació de fauna salvatge.
 
En la venda dels animals exòtics s’ha de lliurar als particulars un document d’informació sobre les característiques de cada animal, les seves necessitats, les condicions de manteniment, sanitàries i de benestar necessàries, així com la grandària d’adult i la prohibició d’alliberar exemplars d’espècies no autòctones.

El caiman rescatat pels Mossos en una botiga de Barcelona, de cara / CME

La denúncia policial ha estat tramesa al Servicio de Contrabando e Instrastat de la dependencia regional de Aduanas e Impuestos Especiales de Catalunya i a l’Oficina de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa