Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Brussel·les reclama “mesures addicionals” contra la contaminació a Barcelona i Madrid
  • CA

La Comissió Europea ha reclamat “mesures addicionals” al govern espanyol per millorar la qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona i a Madrid. El Ministeri per a la Transició Ecològica s’ha mostrat preocupat per la qüestió després que el comissari de Medi Ambient, Assumptes Marítims i Pesca, Karmenu Vella, hagi demanat per carta a l’executiu estatal un reforçament de les polítiques actuals perquè les superacions de diòxid de nitrogen (NO2) en aquestes dues àrees “continuen vulnerant els límits establerts per la normativa europea”, segons indica el Ministeri. El govern espanyol ha ofert “cooperació” a les autoritats catalanes i madrilenyes per corregir la situació i evitar una multa del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

[r:1]

A la carta remesa a la ministra en funcions per a la Transició Ecològica Vella assenyala la necessitat d’adoptar aquestes mesures addicional per “fer front a les obligacions” en matèria de qualitat de l’aire i “assolir” el compliment dels valors límit per a l’any 2020, segons indica el Ministeri.

A més, la carta arriba enmig de la polèmica generada a Madrid després que el nou executiu municipal encapçalat pel PP hagi intentat suspendre la norma de l’equip de govern anterior que prohibeix l’accés al centre de la ciutat als vehicles contaminants. En concret, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, va impulsar una moratòria a les multes als conductors que accedissin a la zona prohibida, una mesura que va ser recorreguda per entitats ecologistes i que ha estat paralitzada cautelarment per un jutjat madrileny.

El comissari indica a la carta que cal que “tots els actors” es “mobilitzin” per contribuir a la posada en marxa de mesures “eficaces” per “garantir” el compliment de la legislació de la UE i “salvaguardar la salut de la població”.

Més notícies
Barcelona estudiarà implantar el peatge urbà
Notícia: Barcelona estudiarà implantar el peatge urbà
Comparteix
El govern municipal presenta 10 mesures d’aplicació immediata i inicia els treballs de la Taula d’Emergència Climàtica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa