Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un brot de coronavirus amb sis contagiats a un geriàtric de Barcelona
  • CA

Un brot de coronavirus amb sis contagiats a la Casa Asil de Sant Andreu posa en estat d’alarma el barri de Sant Andreu de Palomar (Sant Andreu). La junta del patronat de la Fundació Casa Asil ha informat en un comunicat que han tingut coneixement de sis positius entre les persones que assisteixen al centre de dia i residència. Tots ells han estat traslladats a l’hospital Vall d’Hebron, on es troben ingressats. 

“La Fundació reconeix que està patint, com tot el sector sanitari i assistencial, un dèficit important de material de prevenció”, recull el comunicat. Tot i així, destaca que han corregit la situació “per vies internes”. La fundació disposa d’una residència, un centre de dia i una escola en el mateix espai. D’aquesta manera, argumenten, poden desenvolupar programes com Vull aprendre de tu, en què els més joves es troben amb els més grans.

L’escola està tancada des del 13 de març la fundació ha suspès totes les activitats en el marc d’aquest programa. 

Quant al personal de què disposa el centre, alguns estan de baixa per haver-se contagiat. El departament de Treball ha aportat tres persones per substituir els que estan malalts, segons remarca la fundació. 

Els treballadors desmenteixen notícies falses

Els treballadors del centre van contestar a un missatge de Telegram que alertava d’un suposat col·lapse de la situació a la casa asil.  “Ara mateix la gent està atesa i les companyes continuem en peu; no ens podem permetre que es difonguin aquestes mentides, perquè cap avi està moribund”, defensaven en declaracions a l’Exprés de Sant Andreu

El missatge de Telegram deia que no quedaven metges ni infermers treballant, només auxiliars d’infermeria. A més, alertava que el personal de la residència no s’havia fet la prova. “L’únic que fan les persones que ho difonen és generar una preocupació innecessària a les famílies, que prou preocupació en tenen ja”, lamentaven en declaracions al diari de Sant Andreu. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa