Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una botiga del passeig de Gràcia, al centre d’una trama búlgara de blanqueig
  • CA

Una enrevessada trama muntada per blanquejar diner negre procedent de Bulgària té o ha tingut una pota al passeig de Gràcia de Barcelona, segons les dades d’una investigació que tenen oberta els Mossos d’Esquadra i la Fiscalia Anticorrupció. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat el TOT Barcelona, la policia catalana té oberta una investigació de llarga durada per aquest cas.

L’establiment del passeig de Gràcia, una botiga de luxe de roba de dona, està regentat, segons les investigacions, per una exmodel búlgara i la societat propietària del negoci, EMA BGS SL, ha sigut receptora de diverses quantitats de diners la procedència dels quals no és transparent i que sumen uns 2.300.000 euros. La model en qüestió, Borislava Yovcheva, estaria relacionada amb el primer ministre búlgar, Boyko Borisov, i tant ella com el seu pare, la seva mare i la seva filla han viscut en una casa de luxe d’Esplugues de Llobregat propietat d’una altra societat, Numin Invest SL. Youcheva ha sigut vista pels investigadors anant regularment a la botiga per dirigir els empleats que hi treballen.

En la seva investigació, la policia també ha trobat una connexió russa de l’afer. Es tracta de Alexander Chavsev, soci majoritari de Numin Invest SL, propietari de la mansió d’Esplugues i amic personal del primer ministre búlgar des que va ser directiu de la petroliera russa Lukoil a Bulgària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa