A principis del segle XX, l’edifici senyorial del segle XVII del número 44 del carrer d’Avinyó, al barri Gòtic, era un bordell. Es tracta de Cá la Mercè, d’on Picasso va treure una de les seves obres més rellevants: ‘Les senyoretes d’Avinyó’. Durant uns quants anys, es va creure que aquest quadre referent del cubisme estava inspirat en la ciutat francesa d’Avinyó. Amb el temps, però, una investigació del poeta Josep Palau i Fabre va determinar que es tractava del carrer d’Avinyó de Barcelona.
Fa uns mesos, aquest espai emblemàtic va començar una nova vida. El passat setembre va reobrir reconvertit en un restaurant: Xeixa Restaurant. Es tracta d’un establiment de cuina mediterrània i de proximitat que porten tres dones: Meritxell Pujol, la Sara Valls i la Carlota Paytuví. L’establiment també compta amb una extensa carta de vins i, a més, dona l’opció de gaudir d’esmorzars de forquilla.
Tanca un reconegut restaurant
Barcelona va perdre fa pocs dies l’únic restaurant que el reconegut xef Dabiz Muñoz tenia a la ciutat. Es tracta de GoXo Barcelona, el qual el xef va tancar després d’una trajectòria de poc més de dos anys en l’hotel NH Constanza, al barri de les Corts. Per part seva, Múñoz va justificar el tancament al·legant que era un adeu temporal. En un comunicat al qual va tenir accés El Periódico, el xef assegurava volia obrir un altre establiment a la ciutat amb el mateix nom abans del pròxim estiu. La idea és ubicar-lo en un altre punt de la ciutat.
Muñoz va ser reconegut el passat 2023 per tercer cop consecutiu com el millor cuiner del món. La seva arribada a Barcelona es va segellar durant la pandèmia del coronavirus, quan va decidir obrir aquest negoci com a establiment de menjar a domicili, un projecte que també es va replicar en altres ciutats de l’Estat com Madrid o Marbella. La iniciativa va tenir una bona acollida a la capital catalana.
