Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Boira, humitat i nits tropicals a Barcelona, fins quan?
  • CA

Amb la segona quinzena d’octubre encarrilada, i amb la castanyada a tocar… i ha aparegut una nova nit tropical al centre Barcelona, amb temperatures que no han baixat dels 20 graus, i que a l’Eixample han arribat als 21. Feia més d’una setmana que les temperatures a la nit eren més baixes i no se sumaven al còmput de nits tropicals. La fresca que tant ens agrada a la tardor, ni calor ni el fred del desembre, no arriba i els dies passen… La raó? Que l’estiuet encara no ha marxat del tot, i de fet, les previsions apunten que no ho farà fins ben bé la setmana vinent.

Calor de dia, humitat i boira

Aquesta és la combinació que ens espera encara uns dies més. De dia farà calor, amb màximes que estaran fregant 26 graus i les mínimes seran de 20 graus, però tindrem núvols i l’elevada humitat afavorirà que els registres de temperatura mínima siguin molt elevats per l’època. I tot plegat, amanit amb una boira espectacular en alguns punts de la ciutat, com es pot veure en la fotografia de portada espectacular de l’Alfons Puertas, des de l’Observatori Fabra, on la matinada ha tingut 18 graus.

L'Observatori Fabra ben emboirat ALFONS PUERTAS
L’Observatori Fabra ben emboirat ALFONS PUERTAS

Màximes de 26 graus durant molts dies

D’entrada, podem donar per fet que la major insolació que viurem aquests dies farà pujar una mica la temperatura màxima, portarà molta humitat i ambient xafogós. Però fins quan tindrem calor? Doncs la previsió del Meteocat per a la ciutat dóna que com a mínim fins el 26 d’octubre tindrem màximes de 25-26 graus, si bé les mínimes estaran entre els 18 i els 16 graus, un parell menys que aquests dies. Pel que fa a la pluja, només s’espera una probabilitat mitjana divendres i dissabte, i a partir de diumenge ja serà baixa o molt baixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa