Barcelona continua ocupant llocs gastronòmics capdavanters, també dins del món de la cocteleria. El rànquing TOP 500 Bars situa de nou diferents locals de la capital catalana entre els millors del món. Aquest rànquing agrupa milers de dades d’altres llistes, publicacions i plataformes de més d’una vintena d’idiomes diferents per concloure un llistat amb els 500 millors bars de tot el planeta. “En l’era de les grans dades, la IA i altres revolucions digitals, ens semblava important que la indústria del bar aprofiti aquestes innovacions per determinar un rànquing global”, diuen els dissenyadors del rànquing.
Les més de dues mil dades trobades a la xarxa s’han posat en una coctelera digital que ha acabat per situar dos bars de Barcelona al TOP mundial. El Paradiso i l’SIPS s’emporten el segon i sisè premi. No és nou que aquests dos bars apareguin al capdavant d’una llista d’aquest estil. Tots dos van ocupar el primer i tercer premi respectivament en l’edició del 2022 del The World’s 50 Best Bars. La cocteleria catalana segueix lidera els millors bars de l’Estat –fins al desè lloc no n’apareix un altre, de Madrid– i Barcelona se situa com l’única ciutat que situa dos locals al TOP 10 mundial.

Els dos millors bars de Barcelona
Respecte al Paradiso, tercer del rànquing, crida l’atenció que s’entri a través d’una nevera antiga. L’organització en destaca el seu estil “speakeasy” i un disseny que és “una barreja d’ones de fusta al sostre, marbre blanc de Carrara a la barra i parets amb palmeres de la selva”. Compta amb 25 begudes d’autor i “guarnicions i tècniques úniques” que “sorprenen el convidat”.
L’altre destacat, l’SIPS, està pensat, diuen els ideòlegs del rànquing, “per redefinir l’escena del bar de Barcelona” i presenta “una experiència de còctel disruptiva que evoluciona amb cada glop”. Simone Caporale i Marc Alvarez, cambrers “de renom internacional” combinen “experiència i creativitat” i combinen “hàbilment” el veritable art dels còctels clàssics amb l’última tecnologia.