Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una empresa de Barcelona té un premi internacional per fer una bici única
  • CA

Una bicicleta 100% elèctrica i amb la roda davantera sense radis. Aquesta és la innovació futurista que ha ideat un estudi de disseny industrial de Barcelona i pel qual ha rebut el premi internacional GoodDesign2021. Ooohbike, també anomenada bicicleta elèctrica de l’any, presenta un disseny i una funcionalitat mai vista fins ara. Una roda davantera completament buida, sense radis. Això permet “utilitzar l’espai interior de la roda per a elements de transport, usos publicitaris, entre altres”, diuen els pensadors d’aquest nou model.

Ànima Design és una agència internacional especialitzada en disseny i desenvolupament de producte industrial que va ser fundada l’any 2002 a Barcelona. Ara ha complert el seu 20è aniversari i ho ha fet amb una facturació total d’1,2 milions d’euros, un 49% més que l’any 2020, expliquen, a través d’un comunicat.

A més d’Oohbike, la nova bicicleta elèctrica amb la roda davantera sense radis, entre els seus productes originals destaquen Volta, la innovadora moto totalment elèctrica o la nova gamma d’auriculars bluetooth per a Vieta.

Bici Oohbike, ideada per un estudi de disseny industrial de Barcelona / Ànima Design
Bici Oohbike, ideada per un estudi de disseny industrial de Barcelona / Ànima Design

“Vam començar a Barcelona sent tres persones, dos socis i un administratiu, i actualment tenim un equip de 27 persones distribuït entre les nostres tres seus de Barcelona, Sant Sebastià i Shenzhen. Vam començar a treballar principalment per a empreses catalanes referents als seus sectors com Freixenet, Casals i Vieta, entre d’altres”, explica Diego Quiroga, CEO i fundador de l’empresa.

Ara com ara, Ànima és l’estudi de disseny d’Espanya amb més experiència amb la Xina, on compta amb oficina des del 2018, però la seva mirada ha seguit fixada en més mercats. En l’actualitat, l’exportació representa per a la companyia un 70%, i Europa és el seu mercat principal amb un 60% de la facturació, Àsia amb un 30% (havent mantingut el volum de negoci amb la Xina) i Amèrica amb un 10%. L’estudi manté relacions comercials amb un total de 16 països i entre els clients actius internacionals hi figuren Grup Roca, Tefal, Almirall, Siemens, Makita, Black+Decker, Vieta o Repsol, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa