Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La biblioteca de Barcelona que tancarà per reformes

Drama. Així ho ha qualificat l’escriptora catalana Tina Vallès. Les obres de reforma de la biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver obligaran que aquest recinte estigui tancat, com a mínim, durant nou mesos. Totes aquelles persones que anaven a culturitzar-se a la biblioteca, situada al carrer del Comte Borrell número 44, hauran d’improvisar un nou lloc on donar sortida a la seva necessitat de lectura.

Tancada a partir del dilluns 18 de setembre

Tots els usuaris d’aquesta biblioteca ja no hi podran accedir a partir del dilluns vinent. Tampoc podran utilitzar la bústia de retorn. Les obres de reforma i millora de les instal·lacions obligaran que estigui tancada durant nou mesos. No és la primera vegada que aquesta biblioteca ha de patir una reforma, malgrat que sigui relativament nova, del 2007. L’any 2019 va haver de tancar per uns problemes al sistema de climatització de l’edifici.

Crítiques a les xarxes socials

L’autora catalana, de 47 anys, Tina Vallès ha alçat la veu davant aquest fet, que ha qualificat de drama. A les respostes i els citats d’X, antic Twitter, altres usuaris han realitzat crítiques contra, sobretot, els nous models arquitectònics de la ciutat de Barcelona. L’agrupació “Defensem Biblios BCN” ha volgut destacar que la biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver és un edifici multipremiat, i l’ha qualificat ‘d’edifici nou i desastrós’.

La biblioteca Gabriel García Márquez declarada com la millor del món

Al barri de la Verneda la Gabriel García Márquez ha estat nomenada, durant la 88a edició del Congrés Mundial de Biblioteques i Informació de Rotterdam, com la millor biblioteca del món. El seu aspecte ha generat l’anomenat ‘turisme bibliotecari’ i ha rebut 80 visites institucionals.

Les biblioteques, al centre del debat sobre els refugis climàtics

Barcelona va patir una forta calorada durant el mes d’agost, just quan els més de la meitat dels refugis climàtics de Barcelona estaven tancats. Precisament les biblioteques van ser un dels edificis nomenats com refugis climàtics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa