Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle matisa “la cultura de la navalla” amb xifres: els delictes cauen un 16%
  • CA

La seguretat a la ciutat s’ha convertit no només en la principal preocupació de la població, sinó també en una arma de combat polític entre l’Ajuntament i la Generalitat, i més en concret, entre el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. I les declaracions del responsable de seguretat del consistori dient que a Barcelona s’havia instal·lat la cultura de la navalla i que el Govern no atenia prou les necessitats d’efectius de Mossos va revifar la polèmica.

Ara, Albert Batlle ha matisat aportant xifres. En declaracions al programa Bàsics de Betevé, ha revelat que l’activitat delictiva a Barcelona disminueix. Batlle ha explicat que aquest octubre del 2022 l’activitat delictiva a la ciutat ha baixat un 16,73 % respecte al mateix mes del 2019. “Són molt bones notícies”, ha dit. De fet, és una reducció del 4% més respecte a la darrera dada coneguda del setembre, que havia registrat una disminució del 12% comparat amb el mateix mes prepandèmic. Ara bé, Batlle prefereix mostar-se “caut” a l’espera de veure com acaba l’any. I és que venen festes com la de Cap d’Any, on l’habitual és que es repeteixin els botellots i festes nocturnes que podrien distorsionar les bones xifres.

Oci nocturn i consum d’alcohol

Precisament, el tinent de Seguretat ha vinculat els atacs amb arma blanca -les darreres setmanes hi ha hagut diversos apunyalaments a la ciutat- a l’oci nocturn i a un consum d’alcohol excessiu: “Cal crear pedagogia i conscienciació que no és admissible sortir de casa amb navalla i amb la intenció de fer-la servir. Una navalla pot passar per mil·límetres d’una rascadeta a una mort”, ha concretat a la televisió barcelonina.

Batlle a més ha dit que la voluntat de l’Ajuntament és tancar la discoteca Brisas del Caribe, on es va produir un apunyalament mortal d’un jove. “Cal seguir els procediments de l’estat de dret. El temps marcarà el procediment administratiu”, ha dit el responsable de seguretat, que no ha amagat que té un “sentiment d’impotència per part dels mateixos inspectors dels instruments de sanció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa