Batlle diu de les patrulles ciutadanes que són “friquis amb gorra taronja”

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, ha anunciat que ha ordenat a la Guàrdia Urbana que comenci a fer identificacions dels membres de les patrulles ciutadanes. En una entrevista a El Món Rac1 ha explicat que, d’aquesta manera i “donat el cas”, es podran imposar sancions administratives per fer una activitat que “no els correspon” o denunciar-los judicialment. Batlle ha insistit que està “radicalment” en contra de les patrulles ciutadanes, que ha qualificat de “friquis amb gorra taronja”, perquè “no es pot deixar la seguretat en mans de qualsevol”.

També ha dit que cal “disciplinar” els patinets elèctrics, i per això vol mantenir una reunió amb el director general de Trànsit, Pere Navarro, per manifestar-li que “haurien d’anar matriculats, tenir assegurança i limitacions respecte els espais que poden ocupar i els que no poden ocupar, i incloure l’edat”.

Pel que fa a la seguretat a la capital catalana, en el mateix sentit en què es va manifestar l’alcaldessa Colau, ha considerat que “hi ha hagut un intent d’intentar atacar la reputació de Barcelona” però que “és una ciutat d’èxit”, ha reivindicat.

Ha dit que comparant les dades amb Madrid és “pràcticament el mateix” i amb Londres, París, Berlín, Roma i Amsterdam els índex són millors a Barcelona en totes les ciutats “excepte Amsterdam”.

[r:1]

Els Mossos estan “en un molt bon moment”

Batlle, que va ser director dels Mossos d’Esquadra, ha exposat que malgrat els canvis de consellers d’Interior, directors de la policia i caps de la policia catalana “hi ha una constant, que és l’absoluta lleialtat del cos a la seva missió”. Ha manifestat que el cos “està en un molt bon moment i en una direcció operativa de la màxima confiança per part de tothom”.

Ha insistit, a més, que el major Josep Lluís Trapero “va fer el que havia de fer” i ha mostrat “solidesa en les poques declaracions que ha fet” tot i que ha reconegut que “està en una situació complicada”. Ha defensat que els Mossos “sempre” han complert la llei tot i que “pot ser que alguns agents no”.

Batlle s’ha desmarcat de la decisió del consistori d’investigar 28 comandaments intermedis de la policia espanyola per l’1-O. “És una decisió que es va prendre quan jo no estava a l’Ajuntament”, ha justificat.

Comentaris

    Pau B. Octubre 02, 2019 | 14:54
    "no es pot deixar la seguretat en mans de qualsevol"… Pues aplícate el cuento, payaso, porque, si hiciese el trabajo para el que te pagamos, no habría necesidad de estas patrullas.

Nou comentari

Més notícies
Mossos en el dispositiu iniciat aquest estiu per controlar la delinqüència al Port Olímpic / D.C.

Els robatoris violents a Barcelona pugen el triple que a Madrid

El percentatge d'increment el primer semestre és tres vegades més, segons el ministeri |Les xifres dels Mossos del juliol indiquen que continuen sense fre