Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen dos atracadors de farmàcies de Sant Andreu
  • CA

Mal dia pels atracadors de farmàcies. Els Mossos d’Esquadra han avisat aquesta tarda que s’havia detingut el presumpte autor d’un robatori a una farmàcia de Sant Andreu del Palomar dilluns passat. Tan sols una hora més tard de facilitat aquesta informació, però, la policia catalana ha tornat a emetre un altre comunicat, aquest més breu. Detenien un lladre “que acabava de cometre un atracament en una farmàcia del barri de la Trinitat Vella”, també al districte de Sant Andreu. 

La informació d’aquest divendres al voltant de l’activitat policial contra els lladres de fermàcies, però, l’havia iniciat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. El regidor havia assegurat que s’havia detingut un home com a principal sospitós d’haver protagonitzat diversos assalts a farmàcies “els últims dies”. Es referia al primer arrestat pels Mossos. La informació arribava amb un punt de confusió perquè, mentre la policia catalana li atribuïa un únic assalt de dilluns passat, el mateix dia es van registrar dos atracaments més a la mateixa zona. 

De fet, ahir mateix aquest diari va explicar que dilluns passat tres farmàcies del districte de Sant Andreu van ser atracades. En tots tres casos, ho van ser per un atracador en solitari que actuava amb el rostre tapat amb un casc de moto i que va utilitzar armes per intimidar les víctimes. Ara bé, hi havia certes diferències entre els assalts. En dos casos l’atracador duia una pistola, i en un altre cas, en canvi, portava un ganivet. Aquest últim fet va ser el que va haver d’afrontar la farmàcia Reixach Soler del carrer Gran de Sant Andreu. A més, d’aquest escenari l’home va marxar en moto, com també apunten els Mossos d’Esquadra que feia el primer detingut que s’ha anunciat aquesta tarda. El seu modus operandi era utilitzar motos robades per escapar dels assalts. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, de la farmàcia Reixach Soler, l’atracador va marxar en una moto que les càmeres de seguretat del negoci van poder enregistrar i, més tard, la policia catalana va trobar el vehicle i va confirmar que era robat. 

Així doncs, tot apunta que l’arrestat d’aquesta tarda, que també tenia un historial d’atracaments a benzineres, botigues electròniques i d’alimentació, seria el presumpte autor dels fets de la farmàcia de Sant Andreu del Palomar. De moment, però, els Mossos d’Esquadra han evitat confirmar-ho. Del segon detingut, en canvi, aquesta nit només se sap que ha estat enxampat poc després d’haver comès l’assalt a una farmàcia de Trinitat Vella. 

Els fets al voltant de les farmàcies havien arribat a provocar que els cossos de policia intensifiquessin la recomanació als farmacèutics perquè atenguin amb la persiana abaixada i a través de la finestreta exterior. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa