Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batalla veïnal a Vallcarca per recuperar un espai autogestionat convertit en pàrquing
  • CA

Un solar a Vallcarca és motiu d’un conflicte entre veïns, la constructora Núñez i Navarro i l’Ajuntament. L’Assemblea de Vallcarca ha denunciat a Twitter que l’espai, autogestionat pels veïns i on es feia esport i reunions veïnals, s’ha convertit en un pàrquing irregular i ja no el poden utilitzar. Fonts de l’Ajuntament admeten que es tracta d’un aparcament irregular i asseguren que en els propers dies es retiraran els cotxes. “El veïnat des de l’autogestió ha donat vida als solars que l’especulació ha llegat”, manifestava l’Assemblea de Vallcarca a Twitter. I interpel·len directament el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia.

La copresidenta de Som Barri Vallcarca i de l’Assemblea de Vallcarca, Aran Llivina, diu que el solar és propietat de Núñez i Navarro. L’entrada dels cotxes s’impedia gràcies a uns pilons que l’Ajuntament va col·locar per evitar, precisament, que els vehicles hi aparquessin. Llivina detalla que els veïns estan organitzats “per evitar la gentrificació del barri” i que han lluitat contra els projectes de la constructora a Vallcarca. Per això, quan es van col·locar anuncis a l’entrada del solar en què es deia que s’hi farien obres, es van posar “alerta”. El dilluns 10 de novembre, segons indica Llivina, un operari va arribar al solar amb una màquina de Núñez i Navarro per fer la prospecció del terreny, i els veïns van impedir-ho. “Vam pujar a la màquina i vam impedir que entrés al solar, fins que l’operari va marxar”, recorda la copresidenta de les entitats.

Però abans que els veïns arribessin l’operari havia serrat la pilona que evitava l’entrada de vehicles. El dissabte d’aquella mateixa setmana es va celebrar el Fem Mercat, una iniciativa que pretén impulsar el comerç de productes ecològics al barri. Els participants en el mercat van arribar i, en veure que el solar era accessible per als cotxes perquè ja no hi havia pilona, hi van aparcar. “Tothom qui ve al barri des d’aquell dia es pensa que era un pàrquing i hi han deixat els vehicles”, es queixa Llivina. 

Ara, l’Ajuntament posarà sobre els parabrises dels cotxes avisos anunciant el marge d’entre un i dos dies que tindran els propietaris per retirar els vehicles. Els que quedin més enllà del termini, se’ls endurà la grua. També  es tornaran a col·locar pilones per evitar que el solar es torni a convertir en un pàrquing. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa