Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dos barris de Barcelona amb l’esperança de vida més alta

Un dels paràmetres que mesuren un estat del benestar és l’esperança de vida dels seus habitants. I en el cas de la ciutat de Barcelona, aquesta ha millorat en dos anys entre el 2006 i el 2019, segons les dades de l’Ajuntament. En aquests tretze anys, l’esperança de vida mitjana dels barcelonins i barcelonines ha passat dels 82,5 anys als 84,6 anys. I si ens fixem en els sexes, les dones són les que tenen una esperança de vida superior. El 2006 estava en 85,7 anys i ara ha crescut fins als 87,7 anys. En el cas dels homes, s’ha passat dels 78,9 als 81,4 anys. Això implica una gran diferència per sexes, ja que una dona viu, de mitjana, 6,3 anys més que un home a la ciutat de Barcelona. Són les darreres dades de què disposa l’Ajuntament, però faltarà conèixer el període 2020-2023 per conèixer si la Covid-19 ha tingut un impacte en aquesta esperança de vida o no.

En quin barri tenen més esperança de vida les dones

Si ens fixem en les dades desglossades per barris, podem veure en quin d’ells les dones tenen una esperança de vida més elevada, que supera la mitjana de la ciutat de forma clara. Es tracta del barri de la Trinitat Vella, al districte de Nou Barris, on la dona té una esperança de vida de 90 anys. Això és, 2,3 anys més que la mitjana de dones a la ciutat. En segon lloc hi ha el barri de la Maternitat i Sant Ramon (Les Corts), on arriben fins als 89,2 anys. I en quin barri tenen l’esperança de vida més baixa? Doncs Vallbona (Nou Barris), on està en 81,2 anys, molt a prop d’un dels barris més rics del a ciutat, Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, on la xifra arriba als 82,7 anys, cinc anys menys que la mitjana barcelonina.

Barris amb més homes grans

Ara mirem què passa amb els homes. L’esperança de vida mitjana a la ciutat és de 81,4 anys. I quin és el barri on els homes arriben a una edat més elevada? Doncs segons les dades de l’Ajuntament, es tracta de la Vila Olímpica i Poblenou (Sant Martí), amb 5 anys més d’esperança de vida de la mitjana, 86,4 anys. En segon lloc hi ha Pedralbes (Les Corts). Aquí la mitjana de vida dels homes és de 85,1 anys. Per contra, el barri on els homes tenen una esperança de vida més baixa de tota la ciutat és Vallbona (74,5 anys), molt a prop de Baró de Viver, amb només 74,9 anys de mitjana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa