Els barris s’autoorganitzen per ajudar als més afectats pel confinament

A través de les xarxes, s'han fet diferents crides amb l'objectiu d'"evitar l'aïllament social i l'individualisme"

En l’epicentre de l’epidèmia, Barcelona treu la part més solidària. Els barris de la ciutat s’han autoorganitzat en xarxes de suport per ajudar a les persones més afectades per les restriccions en la mobilitat i pel confinament.

A través de les xarxes, s’han fet diferents crides amb l’objectiu d'”evitar l’aïllament social i l’individualisme” amb el context “de tancament de centres educatius, casals de gent gran i d’altres”. Això és el que es comunica, per exemple, a través del grup de suport de Sants. La consigna és clara: “Garantir la protecció d’aquelles persones i grups amb especial vulnerabilitat i defensar col·lectivament els drets socials i laborals i els serveis públics.”

És per això que els diferents grups fan una crida a organitzar-se als edificis comunitaris i per trams de carrer “per detectar persones que necessitin suport”: “Fer les compres de productes bàsics, tenir cura de la canalla, etc”. Els grups també s’ofereixen per fer front a la incertesa laboral arran de la pandèmia del coronavirus i fer xarxa per traslladar dubtes i consultes.

Més informació

Nou comentari