Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La zona de Barcelona que està més propera a la immunitat de grup
  • CA

Entre el Raval sud i la Verneda sud hi ha un 27% de diferència en la pauta de vacunació completa. Si el Raval és la zona amb menys vacunats de la ciutat, un 49%, a la Verneda arriben ja al 76%, superen de llarg el 68% de mitjana de Catalunya i s’acosten molt al 80%, llindar en què es considera que comença a produir-se la immunitat de grup.

La mitjana de vacunació a Barcelona amb la pauta completa està per sobre de la mitjana catalana, amb un 70%, segons dades de la Generalitat.

Es centres d’atenció primària que atenen la població de la Verneda Sud, el de la Pau i el de Sant Martí, han tingut una afluència constant de persones interessades a vacunar-se, amb un percentatge de població de més de 65 snys molt rellevant.

En l’última setmana de juliol es van administrar 10.800 dosis cada dia, mentre que del 23 al 29 d’agost, la xifra ha baixat fins a les 8.000. Les dades no tenen res a veure amb el ritme de vacunació del mes de juny, quan cada dia s’administraven 17.400 dosis.

Amb tot, la proximitat de l’inici del curs escolar fa pensar que s’accelerarà novament el ritme. De fet, la Generalitat confia a administrar 2 milions de dosis durant el mes de setembre a tot el país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa