Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament vol aconseguir que més estrangers votin a les municipals

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà una campanya per incentivar que més persones estrangeres puguin votar a les pròximes eleccions municipals del 2023. Sota el lema ‘Si vius a Barcelona, decideixes a Barcelona’, la iniciativa orquestrada per la regidoria de Drets de Ciutadania i Participació pretén promoure que els migrants empadronats a la ciutat s’inscriguin al cens municipal, un requisit indispensable per poder participar en els comicis.

Segons informa aquest diumenge el consistori barceloní en un comunicat, el desconeixement de la necessitat de realitzar aquest tràmit previ abans de poder votar és una de les raons principals que expliquen la baixa participació de la comunitat estrangera en les eleccions a la capital catalana. En aquest sentit, les dades municipals apunten que a les eleccions locals del 2015 només estava inscrita en el cens electoral un 14,9% de la ciutadania europea resident a Barcelona i un 2,5% de la ciutadania extracomunitària.

Aquestes xifres van millorar als comicis municipals del 2019, quan el 21% dels ciutadans europeus residents a la ciutat ja estava inscrit i, pel que fa als extracomunitaris, el 4,2%.

Campanya informativa de reforç en vuit idiomes

La intenció de l’executiu és doncs poder continuar millorant aquest increment de participació de la ciutadania estrangera en les eleccions municipals. Per fer-ho, l’administració preveu reforçar la comunicació dirigida a aquesta comunitat amb una campanya informativa que es traduirà a vuit idiomes i que es desplegarà per diferents canals des d’aquest mateix mes de novembre i fins al pròxim mes de gener, tenint en compte que els comicis se celebraran el 26 de maig del 2023.

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquesta nova campanya informativa, coincidint amb la celebració aquest diumenge de la Trobada BCN Ciutat Diversa. Una jornada festiva i reivindicativa que enguany té com a eix vertebrador la participació política, institucional i comunitària de les persones migrades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a novembre 07, 2022 | 11:07
    Manel BCN novembre 07, 2022 | 11:07
    Ai Ai Kolau se't veu el plumeru

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa