Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tindrà quatre quilòmetres més de llums de Nadal
  • CA

La ciutat de Barcelona brillarà com mai aquest Nadal. La Comissió de Govern de l’Ajuntament ja ha aprovat el nou contracte per a la instal·lació de l’enllumenat nadalenc a la capital catalana, que enguany tindrà quatre quilòmetres més de llums que l’any passat.

Segons ha informat el consistori barceloní en un comunicat, el flamant contracte s’ha tancat per un import de 810.444 euros i es licitarà en fins a nou lots diferents, que inclouen els serveis de lloguer, transport, instal·lació, manteniment i desmuntatge de l’enllumenat ornamental nadalenc. Amb tot, la inversió municipal en enllumenat per aquest 2022 podria acabar superant en total els 2,2 milions d’euros.

La previsió és que aquests quatre quilòmetres més de llums permetin il·luminar diversos trams dels carrers Balmes i Aragó, la Ronda Sant Pere i la Gran Via de les Corts Catalanes, així com altres vies on s’estiguin duent a terme obres de llarga durada i diferents espais del Pla de Barris municipal. Precisament, un dels objectius d’aquesta mesura és minimitzar l’impacte que pot patir el teixit comercial de les zones que es vegin afectades per actuacions que s’allarguin en el temps com pot ser la reforma de la Via Laietana o els treballs en diversos carrers del districte de l’Eixample.

Subvencions obertes

En paral·lel, el consistori barceloní ja ha obert el període per sol·licitar les ajudes per a la subvenció de fins al 75% del cost de la instal·lació de l’enllumenat nadalenc. Aquesta bonificació va destinada als eixos i associacions de comerciants de la ciutat i enguany compta amb un pressupost total de prop de 800.000 euros.

Una icona barcelonina

Amb aquesta aprovació del nou contracte, el govern municipal vol consolidar el model implantat l’any passat amb una decoració dissenyada gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb les entitats representatives del comerç i amb companyies professionals de disseny. L’objectiu és fer de l’enllumenat nadalenc una nova icona de la ciutat que alhora serveixi per potenciar el teixit comercial local.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a juny 13, 2022 | 09:31
    Serafí Bandarra i Grataconys juny 13, 2022 | 09:31
    ¿No hem d' estalviar energia? cada vegada derrochen mes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa