Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona és la tercera ciutat europea amb més cànnabis en aigües residuals

Les aigües residuals de Barcelona són les terceres d’Europa amb més presència de cànnabis. Així ho constata l’últim estudi publicat per l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (OEDT), que ha comptat amb la participació de científics de diverses àrees d’investigació per analitzar les restes presents en les canonades dels principals nuclis de població d’Europa per determinar el consum comunitari de fins a cinc substàncies estupefaents diferents: cocaïna, cànnabis, amfetamines, metamfetamines, MDMA i ketamina.

Pel que fa al cànnabis, la capital catalana és la tercera ciutat del territori europeu on s’ha detectat més quantitat d’aquesta substància estupefaent a les canonades per darrere de Gènova (Itàlia) i Amsterdam (Països Baixos). En aquest sentit, Barcelona també és l’única ciutat de l’estat espanyol que figura entre les deu primeres en el rànquing de detecció d’aquesta droga en particular.

Tanmateix, la ciutat també és líder en la presència d’una altra substància en aigües residuals. Segons les dades de l’OEDT, la capital catalana és la ciutat europea on s’ha detectat més presència de ketamina. La segueixen en aquesta llista Lisboa (Portugal), Copenhaguen (Dinamarca) i Milà (Itàlia).

Més consum entre setmana o durant el cap de setmana?

Entre les seves conclusions generals, l’informe apunta les drogues més detectades en l’anàlisi del contingut de les canonades les grans ciutats del continent europeu són la cocaïna, l’MDMA i la metamfetamina. En el cas concret de Barcelona, respecte a les dades registrades l’any 2021, els investigadors han detectat un repunt de la presència de certes substàncies com la ketamina i l’MDMA, però també han comprovat com s’ha produït un descens en la quantitat de drogues com la cocaïna o les amfetamines que presenten les aigües residuals de la capital catalana. Els caps de setmana són els moments on es registra una presència més important de cocaïna o èxtasi, mentre que substàncies estupefaents com el cànnabis es reparteixen més al llarg de la setmana i no es concentren en uns dies determinats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa