La guia internacional més influent en el món de les pizzes i referent al sector, 50 Top Pizza, ha entregat els seus premis anuals aquesta setmana a Nàpols i ha situat la barcelonina Sartoria Panatieri en el vuitè lloc del seu rànquing mundial. El negoci, que encapçalen els xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, es manté un any més com el millor posicionat entre els establiments del país i dels més valorats d’Europa, però baixa de la tercera posició a la vuitena en el rànquing mundial i la segona millor d’Europa.
Aquesta pizzeria compta amb tres locals a Barcelona: un a l’Eixample, al carrer de Provença, un altre al barri de Gràcia, al carrer de l’Encarnació, i un tercer a “l’interior de l’hotel Mandarin Oriental. El jurat d’aquests guardons destaca que aquest establiment fa servir “excel·lents productes” com els embotits que fa servir per elaborar les seves pizzes. Així mateix, destaquen tres pizzes com els seus “grans clàssics”: burrata stracciatella, pesto de tomàquet i alfàbrega amb pinyons torrats. I també tenen sempre una pizza del dia elaborada a partir d’ingredients de temporada “ben seleccionats”.

La pizzeria, per la seva banda, subratlla a través de la seva pàgina web que “preparem les nostres pizzes de manera artesanal, mantenint fidelment l’autèntica tradició fent servir el forn de llenya”. Sobre l’elaboració de la massa, detalla que està elaborada amb “amb farina ecològica local molta a la pedra” i passa per un procés de fermentació de 72 hores. Sobre el preu de les pizzes, el jurat afirma que la factura és “una mica més alta que la mitjana”, però defensa que això “està més que justificat”.
La millor pizza del món es pot menjar als Estats Units
Aquest any els premis han deixat una sorpresa, i és que els Estats Units han desbancat Itàlia com el país on es pot menjar la millor pizza del món. Per fer-ho cal viatjar a Nova York i anar a Una Pizza Napoletana, del chef Anthony Mangieri. Aquest restaurant, que està situat al Lower East Side, prepara les seves pizzes amb massa mare i les cuina en un tradicional forn de llenya. Així mateix, recomana reservar amb antelació perquè la quantitat de massa que prepara és limitada i així et reserven una pizza per persona. “Quan s’acaba, no en tenim més”, deixa clar aquest establiment que ha aixecat el guardó de




