Barcelona suma 600 llits per atendre pacients de coronavirus a poliesportius

Ho han anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcaldessa Ada Colau

Poliesportius municipals acolliran un total de 600 llits per atendre pacients de coronavirus a Barcelona. Ho han anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que han posat en valor la col·laboració entre les dues administracions. Els equipaments permetran a l’hospital Vall d’Hebron tenir 120 llits més, a l’Hospital del Mar afegir-ne 75 i al de Sant Pau sumar-ne 120. L’Ajuntament de Barcelona està buscant un quart poliesportiu per oferir a l’Hospital Clínic.

“Cal ampliar molt la capacitat dels hospitals”, ha argumentat Colau. Per això ha reivindicat el “projecte de col·laboració” entre el consistori i la Generalitat per cedir espais municipals per posar-hi llits. La consellera Vergés ha remarcat l'”esforç organitzatiu” dels hospitals barcelonins. En aquest sentit, ha destacat que el Vall d’Hebron ha habilitat 196 noves UCI, l’Hospital de Sant Pau 60 i l’Hospital del Mar 42. 

L’ampliació dels centres se suma als nous espais facilitats per l’Ajuntament, on es farà assistència hospitalària per als pacients que no es troben en estat crític. El pavelló Olímpic de Vall d’Hebron estarà al servei de l’hospital que porta el mateix nom, el gimnàs Claror Marítim per a l’Hospital del Mar i el centre esportiu Guinardó per al Sant Pau. De moment, Colau ha xifrat en 600 la previsió de llits que estaran disponibles, però no descarta augmentar-ne el nombre. Els llits han estat aportats per hotels.

El personal que atendrà els pacients als pavellons seran professionals dels tres hospitals implicats, sanitaris jubilats de fa un màxim de dos anys i estudiants amb el MIR o d’últim any de les carreres de Medicina o Infermeria. 

Bombers traslladen llits per habilitar un poliesportiu per rebre pacients de coronavirus / Ajuntament de Barcelona

Bombers traslladen llits per habilitar un poliesportiu per rebre pacients de coronavirus / Ajuntament de Barcelona

Oficina municipal per al coronavirus

L’alcaldessa de la capital catalana també ha destacat la creació d’una oficina municipal formada per cinc gerents i 15 tècnics municipals per fer front a l’emergència sanitària. Colau l’ha definit com una “unitat especial” i està ubicada al centre hospitalari Pere Virgili. 

La líder de l’executiu local ha repetit en diverses ocasions que els bombers de Barcelona estan participant en el trasllat dels llits als poliesportius i en el muntatge de les instal·lacions. La roda de premsa ha arribat un dia després que alguns sindicats de bombers critiquessin que l’Ajuntament els té “infrautilitzats”. 

Nou comentari