Barcelona ha aconseguit acorralar un cop més la Covid-19. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (APSB), la setmana passada la capital catalana va registrar 687 casos, la millor xifra de positius des de fa més d’un any. A una setmana de l’inici del nou curs escolar i, per tant, del retorn a la normalitat en termes de mobilitat, Barcelona encara la més que previsible sisena onada en una situació molt millor que a la tardor del 2020.

L’epidemiòleg i investigador Oriol Mitjà s’ha sumat a altres experts que vaticinen una revifada en el nombre de casos d’aquí a quatre o cinc setmanes, quan es comenci a veure l’impacte de la variant Delta en les escoles, ja que es tracta d’una variant molt més contagiosa que les anteriors i que afecta molt més la gent jove. En una entrevista a RAC1, Mitjà ha assegurat que aquesta sisena onada serà “petita” i menys greu si no apareix cap nova mutació.

El risc de rebrot, a mínims

La caiguda dels contagis ha provocat una millora substancial dels indicadors epidemiològics que publica el departament de Salut. El risc de rebrot ha baixat dels 100 punts per primera vegada des del juliol de l’any passat i la velocitat de contagi (Rt) se situa en 0,75. Per la seva banda, la taxa de positivitat ha baixat al 3,66% i, per tant, torna a fer possible el rastreig de casos i facilita el trencament de les cadenes de transmissió.

La situació als hospitals també ha millorat molt després de diverses setmanes al límit. Segons Salut, hi ha 219 persones ingressades als hospitals de la ciutat, un 37% menys que fa tot just 15 dies. Pel que fa a la vacunació el 80,6% dels barcelonins majors de 12 anys ja ha rebut almenys una dosi de la vacuna i el 67,6% ha rebut la pauta completa, la qual cosa també permetrà encarar una possible sisena onada en millors condicions.

Nou comentari

Comparteix