Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona és la sisena millor ciutat del món, segons un prestigiós rànquing
  • CA

Barcelona s’ha fet lloc entre les millors ciutats del món. Així ho constata en l’edició d’enguany del prestigiós rànquing World’s Best Cities que impulsa la consultora Resonance, que situa la capital catalana en la sisena posició d’aquesta particular llista internacional.

Amb aquesta classificació, la ciutat barcelonina escala tres posicions respecte a la darrera edició del rànquing, que situava la capital catalana com la novena millor del món. Segons destaquen els responsables de la llista aquest 2023, Barcelona és “la ciutat europea gairebé ideal” i en ressalten la seva aposta per restringir el trànsit, la implantació de superilles i l’augment de carrils bici. Altres punts forts de la ciutat són a parer dels impulsors del rànquing el compromís per configurar un entramat urbà més verd i amable per als ciutadans, juntament amb altres factors com el clima, les platges i els parcs, l’arquitectura i la “vitalitat” dels seus barris.

En l’informe que acompanya i argumenta la posició de Barcelona dins de la llista d’enguany es destaquen també els esforços que ha fet la capital catalana per recuperar de mica en mica les seves xifres de visitants després de la davallada provocada per la pandèmia del coronavirus. A més, la consultora Resonance posa en valor les mesures preses per provar de regular el lloguer d’habitatges turístics i evitar l’esgotament de l’oferta immobiliària a la ciutat.

Estadístiques i opinions

Cal recordar que aquest rànquing classifica les 100 millors ciutats de tot el planeta que tenen més d’un milió d’habitants i ho fa mitjançant una combinació d’estadístiques i d’opinions d’autòctons i visitants. A través d’aquest estudi, els responsables determinen els factors que fan que un indret sigui el més atractiu per viure-hi o treballar-hi. En l’edició d’enguany de la llista, Barcelona ha quedat per darrere de Londres, París, Nova York, Tòquio i Dubai i per davant de Roma, Madrid o Amsterdam. Aquest cop també s’ha guardonat de forma honorífica Kíiv alhora que es reconeix “el coratge, la resistència i la valentia” de la capital ucraïnesa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a gener 02, 2023 | 11:44
    Barceloni fastiguejat. gener 02, 2023 | 11:44
    I doncs, com seran les altres, si aquesta casa de barrets que és Barcelona està entre les millors?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa