Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona acollirà una prestigiosa convenció europea sobre epidemiologia
  • CA

La ciutat de Barcelona ha estat escollida com a nova seu d’una de les convencions més importants del món sobre epidemiologia i malalties infeccioses. La capital catalana acollirà l’any 2023 la Conferència Científica Europea sobre Epidemiologia i Malalties Infeccioses (ESCAIDE), un esdeveniment que agrupa els majors experts d’Europa i el món en la matèria.

Segons ha confirmat aquest divendres el Ministeri de Sanitat, Barcelona serà la ciutat que rellevarà Estocolm com a seu de la prestigiosa convenció, que se celebrarà enguany del 23 al 25 de novembre a la capital sueca. En una publicació a través de les xarxes socials, el govern espanyol ha detallat que la tria de la capital catalana com a seu ha estat possible gràcies a la candidatura que va presentar l’Estat als organitzadors per poder portar aquest congrés a la ciutat.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la notícia i considera que aquesta elecció reconeix la capitalitat científica i d’innovació de la ciutat. Colau ha afegit que el nomenament de la capital catalana com a nova seu de la convenció també demostra que és una ciutat referència en l’organització d’esdeveniments internacionals de tota mena.

La batllessa barcelonina ha insistit que aquest anunci també reconeix el teixit “de prestigi” dels centres de recerca, hospitals i professionals de la salut de la capital catalana, a qui ha agraït novament la seva dedicació durant els moments més durs de la pandèmia del coronavirus.

Un nou pol d’investigació biomèdica

Precisament, aquest dijous es feia pública la intenció del govern espanyol de crear a Barcelona un nou pol d’investigació biomèdica. Així ho va anunciar ahir la ministra de Ciència i Innovació del govern espanyol, Diana Morant, que va detallar que la iniciativa estarà vinculada a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i que comptarà amb el suport de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa