Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona aprova reforçar els Serveis Socials amb més oficines i personal i un telèfon gratuït
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat aquest dimecres un reforç urgent dels Serveis Socials per afrontar la crisi del coronavirus. A proposta d’ERC, el ple ha avalat ampliar els 43 centres de la ciutat amb la contractació de més personal i obertura de noves oficines, en especial als districtes amb més afluència d’usuaris i els més extensos en territori. La proposició aprovada inclou també millorar l’atenció telefònica amb més capacitat per rebre trucades i un nou telèfon gratuït.

La regidora de salut, Gemma Tarafa, ha argumentat que durant el confinament s’hagin obert només 9 centres de Serveis Socials per centralitzar l’atenció i protegir les treballadores socials, “de la mà de l’Agència de Salut Pública de Barcelona”. No obstant, Tarafa ha anunciat que els propers dies reobriran “fins a 18 oficines”, en el que ha titllat de “primeres passes de desconfinament dels Serveis Socials”. El nou telèfon gratuït –un número 900– ja s’ha sol·licitat i estarà actiu “en 2 o 3 setmanes”, ha afegit.

El govern d’Ada Colau no se n’ha pogut estar de recordar als republicans que té una reunió pendent de fa setmanes amb el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani (ERC), on podrien treballar en el contracte programa que regula la participació d’ajuntaments i Generalitat en les prestacions socials. Montse Benedí (ERC) li ha replicat que el contracte programa estableix “mínims” i no “màxims” ni “limitacions” i que Barcelona ja els supera, pel que no és excusa per no reforçar els equipaments barcelonins.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Necessito amb urgència un certificat per la suministradora Endesa, per solicitud de bono social. a abril 29, 2020 | 19:32
    Necessito amb urgència un certificat per la suministradora Endesa, per solicitud de bono social. abril 29, 2020 | 19:32
    Hola, esic en situació de precarietat, em dic Eulàlia i tinc 63 anys, en el treball que faig, només cobro per hora treballda, i ara per covi19 no puc treballar, així que no tinc ingressos. Endesa em recomana solicitar un bono social. Entre altres, em demanen un certificat simple dels Serveis Socials. Porto una setmana esgotadora dia per dia, darrera d'això. Pero els serveis socials, em diuen que ... no poden?.. La meva també es una situació d'emergència. he aconseguit tots els certifi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa