Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona serà Ciutat Europea del Bosc 2022
  • CA

Barcelona és mar però també és muntanya i projectarà aquesta faceta menys famosa de la ciutat el 2022 amb una cimera internacional. L’European Forest Institute (EFI) l’ha nomenada Ciutat Europea del Bosc 2022, desbancant altres aspirants com Madrid o Sòria. L’assemblea d’aquest organisme internacional va escollir guanyadora la candidatura barcelonina aquest dimarts en una junta anual celebrada a Bonn (Alemanya).

La nominació implica acollir d’aquí dos anys la conferència anual de l’EFI, que integren 130 organitzacions de 40 països. Tindrà a lloc a diferents emplaçaments metropolitans, com l’hospital Sant Pau o el centre Valldaura Labs de l’l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) a Collserola.

A més, al llarg de tot 2022 Barcelona acollirà activitats relacionades amb la bioeconomia circular en entorns urbans, amb l’objectiu de superar la dicotomia entre espais urbans i naturals i apostar per les biociutats com a model de futur. Per exemple inclourà un festival de cinema i ecologia, visites a edificis construïts amb fusta, un concurs internacional de dissenyadors i un programa educatiu sobre boscos i biociutats a les escoles metropolitanes.

La candidatura és una iniciativa conjunta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’IAAC, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC). Gairebé un 40% dels 636 km2 de l’àrea metropolitana de Barcelona són espais protegits, inclosos el Parc Natural de la Serra de Collserola, la serralada Litoral o el Parc Natural del Garraf.

Abans que Barcelona han estat Capital Europa del Bosc ciutats com Bilbao, Sant Petersburg, Viena, Oslo i Aberdeen. Enguany ho és Bonn i el 2021 serà Praga. La següent després de la capital catalana serà Navi Sadf (Sèrbia).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa