Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ‘sentencia’ els bicitaxis: 100 vehicles retirats i 250 multes
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha requisat aquest estiu un centenar de bicitaxis i ha imposat 250 sancions als conductors. Així ho ha anunciat aquest dimecres en una atenció als mitjans el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, que ha afirmat que l’activitat d’aquests vehicles a la ciutat ja “és història”.

Segons ha informat el consistori barceloní, els vehicles requisats es troben actualment en un dipòsit municipal i el consistori no descarta que se’n requisin més si en veuen operant per la ciutat. Un cop tramitat el procés sancionador, els propietaris del centenar que estan dipositats podran endur-se’ls però no fer-los servir per transportar passatgers.

En declaracions als mitjans de comunicació, Collboni ha celebrat d’èxit de la campanya d’erradicació d’aquest servei impulsada des de l’executiu. “És obvi que el paisatge de la nostra ciutat ha canviat aquest estiu”, ha insistit el líder PSC al consistori, que ha remarcat que aquest canvi de paradigma s’ha fet molt patent en barris com a la Barceloneta.

A més, el primer tinent barceloní ha reiterat que els vehicles són una font d’inseguretat viària i ha fet valdre el fet d’alliberar carrils bici que es trobaven obstaculitzats per bicitaxis, però també s’ha referit a la suposada vinculació d’alguns dels conductors amb activitats delictives vinculades amb substàncies.

Un miler de bicitaxis abans de l’estiu

Segons les darreres dades facilitades per l’administració, abans que se suspengués l’activitat hi havia prop d’un miler de bicitaxis a Barcelona, dels quals un centenar es troben requisats en un dipòsit municipal de vehicles. Pel que fa a la resta, que es desconeix si es troben guardats pels seus propietaris, se n’han desfet, o han marxat a un altre lloc.

En aquest sentit, Collboni ha repetit que aquest tipus de vehicles no encaixen en el model turístic que vol projectar la capital catalana i ha assenyalat, a més, la “precarietat laboral” que hi ha al darrere. L’Ajuntament, ha dit, no reconeix el bicitaxi com un sector i, per tant, no té previst reunir-se amb conductors per explorar cap altra sortida per a ells.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a setembre 14, 2022 | 16:25
    T@M setembre 14, 2022 | 16:25
    Després dels bicitaxis mà dura amb els patinets incivics, a continuació amb els grafiters incivics de la ciutat, a seguir amb els bars sorollosos i terrasses que invaeixen l'acera amb 30 taules i per acabar abaixar el gran soroll dels camiions d'escombreries de ciutat vella. Ufffff massa feina per un ajuntament tant dessidios i sense cap sentit de ciutat europea.
  2. Icona del comentari de: Joan Anton a setembre 14, 2022 | 16:36
    Joan Anton setembre 14, 2022 | 16:36
    Molt ben fet! Si l'ajuntament de Barcelona fa alguna cosa bé, és de justícia dir-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa