Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona s’endú els dos quarts premi i part d’un cinquè de La Grossa

Barcelona s’ha endut un bon pessic de la Grossa de Cap d’Any, aquest 2021. Un segon premi suculent però a més fins a 4 números premiats més: dos quarts i un cinquè.

Un dels quarts premis que ha caigut a Barcelona és el 69576, venut al carrer de Creu Coberta, 97, al barri d’Hostafrancs. Poc després ha arribat el segon quart, que també s’ha quedat a la capital. El número 14605 s’ha venut al carrer Girona, 101, en un estanc que ha celebrat poder repartir fortuna per Cap d’Any per primera vegada. “Estem molt contents, ens alegra donar un premi encara que sigui petit, és el millor”, deia Yoli Benito, propietària de l’establiment en declaracions al TOT Barcelona.

També una part del segon cinquè premi de la Grossa de Cap d’Any ha caigut a Barcelona. Concretament ha estat el número 58499, que s’ha venut majoritàriament per internet. De fet és un dels números que tenia assignats l’associació d’estanquers de Barcelona, amb seu al carrer de Casp, 37.

Els dos propietaris de l’estanc del carrer Girona on s’ha repartit un quart premi de la Grossa / ACN

La novena edició de la Grossa, que s’ha celebrat aquest darrer dia de 2021, ha constatat la consolidació del sorteig més conegut de Loteries de Catalunya. Un total de 8 números premiats (un primer, un segon, un tercer, dos quarts i tres cinquens) i els bitllets que s’hi aproximen permeten que fins a 850.000 catronets tinguin opció a remuneració. 

El màxim premi són 200.000 euros per bitllet, en cas de la combinació agraciada amb el premi premi. El segon s’emporta 65.000 euros i el tercer en rep 30.000, mentre que els qui aconsegueixin un quart o un cinquè premi s’embutxacaran 10.000 i 5.000 euros respectivament. Les aproximacions inclouen tant els números immediatament anterior i posterior al primer premi, com els que coincideixin amb les últimes 4, 3 o 2 xifres del primer, segon i tercer premis. 

Per tercer any consecutiu, els encarregats d’anunciar els guanyadors han estat Laia Ferrer i Marc Giró, en un programa especial de 50 minuts emès en directe des dels platós de TV3. Fins a una hora i mitja abans del sorteig s’han pogut adquirir bitllets, a través de la web i de més de 2.000 punts de venda físics, com bars, supermercats, llibreries, gasolineres, quioscos i estancs.

La Grossa té una tirada total de 100.000 números, que es venen a un preu fix de 10 euros. La principal característica d’aquesta iniciativa, creada per la Generalitat el 2013 en plena crisi, és que tots els beneficis aconseguits es destinen a accions i programes a Catalunya per a col·lectius desfavorits. En les edicions transcorregudes Loteries de Catalunya ha pogut invertir més de 285 milions d’euros en diferents programes socials de la societat catalana, com casals d’infants gratuïts, ajudes a famílies amb joves en risc d’exclusió i construcció i rehabilitació de residències i centres de dia per a gent gran o persones amb discapacitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa