Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona se suma a una Marató de Donants de Sang amb cinefília i crispetes
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat aquest dilluns la participació de la ciutat a la Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més important de l’any, i que començarà el 8 de gener i s’allargarà fins al dia 15 en els principals hospitals de la ciutat. Ho ha explicat en l’acte de presentació, en el qual ha expressat el seu “agraïment i reconeixement a la generositat i compromís amb la vida de tota la xarxa de persones voluntàries” que any rere any fan possible la celebració d’aquesta activitat solidària.

Colau ha emmarcat aquesta edició en un “any excepcional” per la crisi de la Covid-19, que ha obligat a fer esforços afegits per mantenir la logística que implica la donació, en el que considera un model d’èxit del sistema de salut basat en la generositat, la solidaritat i el bé comú.

La pandèmia de la Covid-19 ha fet que la donació de sang s’adapti al nou context, i ara és necessari reservar hora per evitar acumulacions de gent, no es poden fer activitats al carrer, és obligatori portar mascareta per donar i els autobusos s’usen només per a campanyes excepcionals.

El lema que s’ha triat en aquesta edició és Donar sang és una altra pel·lícula, ja que està ambientada en el cinema, i els donants podran reservar hora en la pàgina web com si reservessin una butaca per a anar al cinema. Durant els dies que duri la campanya també es podrà donar sang en els principals hospitals catalans, amb l’objectiu d’aconseguir que 10.000 persones donin, i el divendres 8 i el dissabte 9 de gener en l’espai del Porta de l’Eixample, en el número 286 del carrer València de Barcelona.

A més, els donants també tindran crispetes a les sales de donació i seran rebuts amb una catifa vermella i, durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació.

En la roda de premsa també han participat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el de Lleida, Miquel Pueyo, i el de Tarragona, que han animat a la població a donar sang.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa