Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona revoca les sancions per incomplir les normes durant la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona ha fet efectiva la revocació de les sancions imposades per l’incompliment de les limitacions i les normes dictades per la Generalitat de Catalunya durant la pandèmia del coronavirus. Així ho recull el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), que inclou aquesta mesura en la seva edició publicada aquest dilluns.

El consistori barceloní ha procedit a tancar d’aquesta manera els expedients que es van obrir durant els mesos més durs de la pandèmia del coronavirus, donant compliment així a la sentència del Tribunal Constitucional que estimava parcialment el recurs d’inconstitucionalitat interposat contra preceptes del decret que va declarar l’estat d’alarma i d’altres posteriors, que establien les limitacions i normes. Al text publicat al BOPB s’especifica que es retornaran els imports abonats totals o parcialment i que s’informarà del procediment per poder recuperar aquests diners ja cobrats.

Ofensiva per no consolidar les terrasses covid

Pel que fa a altres mesures preses durant la pandèmia del coronavirus, l’Ajuntament s’està mostrant contundent amb la seva aposta per no consolidar la majoria de les terrasses extraordinàries. El consistori barceloní ha denegat fins ara el 70% de les sol·licituds presentades pels establiments interessats en mantenir aquests espais.

Les dades facilitades pel Gremi de Restauració de Barcelona apunten que l’administració local ja ha tramitat el 55% del total de 2.786 peticions rebudes fins a final del passat mes de març. D’aquestes demandes, l’executiu barceloní ha tombat almenys 1.075 i només n’ha aprovat 459. Segons aquestes xifres, encara queden 1.252 sol·licituds pendents de resoldre, que si no hi ha un canvi dràstic de la tendència, seran majoritàriament denegades.

Cal recordar que el Gremi ja va advertir el passat mes de juny que les primeres dades apuntaven que el consistori estava apostant per una “denegació massiva” de les terrasses ampliades durant la pandèmia del coronavirus. Els establiments interessats van poder presentar el tràmit fins al 31 de març i les peticions van començar a analitzar-se a partir de l’abril.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 11, 2022 | 13:32
    Ricard octubre 11, 2022 | 13:32
    En aquesta societat ser incívic -o criminal en aquest cas- té premi. Pel que sembla s'han respectat els drets de totes les persones tret de les que podien morir. Per això ara és el moment de posar en valor els milions de persones, professional al servei del bé públic o no, que han procurat que l'anarquia no s'imposés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa