Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reverteix la mala il·luminació en carrers de l’Eixample i Horta-Guinardó
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha executat el 60% dels treballs en l’enllumenat previstos per a 2021, centrant-se en la millora dels punts foscos i l’eficiència energètica, ha informat el consistori en un comunicat aquest dimecres. El percentatge va en paral·lel al temps transcorregut de l’any, ja que en ple agost ja hem passat el 61% dels dies de l’any.

El projecte contempla la realització de 80 actuacions i s’ha dotat amb una inversió de set milions d’euros, estructurats en tres fases: el pla de renovació de l’enllumenat, amb 1,9 milions d’euros, el manteniment modificatiu de 2 milions i les noves urbanitzacions, de 3,2 milions.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que es tracta d'”el pressupost més important de la història” i ha destacat que, al seu judici, la seva execució avança a bon ritme i implica una transformació molt important. El polític de Barcelona en Comú també ha subratllat la preeminència de la perspectiva de gènere de les actuacions, prioritzant punts foscos que ha considerat que poden accentuar la inseguretat: “Aquells carrers en els quals sabem que algunes dones ja no s’acosten són les primeres en les quals treballem”, ha dit.

Els treballs s’han centrat en el districte d’Eixample i Horta Guinardó, i, d’una banda, destaca la instal·lació de llums LED per a millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat i aconseguir una llum més blanca i, per un altre, la implementació de fanals dobles que il·luminin tant la calçada com la vorera i ho facin amb intensitats diferents.

Entre altres, aquesta última setmana s’ha substituït l’enllumenat del carrer Segle XX, del districte Horta-Guinardó, amb la instal·lació de fanals simples que ja no queden tapats pels arbres, i en les pròximes setmanes s’iniciaran les reformes en un tram del carrer Aragó per a una renovació integral de l’enllumenat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa