Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona registra el menor nombre de contagis dels últims tres mesos

La pandèmia de Covid-19 segueix frenant la seva expansió a Barcelona, que la setmana passada va registrar el menor nombre de contagis dels últims mesos. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la capital catalana va detectar 1.880 casos positius, un 12% menys que la setmana anterior. A més, es tracta de la primera vegada en els últims tres mesos que baixa dels 2.000 positius, cosa que no passava des de principis de desembre.

Per districtes, l’Eixample (267), Nou Barris (239) i Sant Martí (215) són els que han registrat un major nombre de contagis i els únics que estan per sobre dels 200 casos setmanals des de fa mesos. Sants-Montjuïc (182), Horta-Guinardó (153) i Sarrià-Sant Gervasi (147) han millorat substancialment respecte a la setmana anterior, amb descensos d’entre el 20% i gairebé el 40%. A Sant Andreu (117) i a Gràcia (104) també ha baixat amb força, mentre que Ciutat Vella (94) i les Corts (64) tanquen la llista.

Pel que fa als indicadors epidemiològics que monitoritza el departament de Salut, el risc de rebrot (225) també ha baixat fins a nivells que no es veien des de començaments de desembre i la velocitat de contagi (Rt) sembla que s’ha estabilitzat just per sota de l’1, el llindar que marquen les autoritats sanitàries per considerar que la pandèmia encara està sota cert control. Tot i les bones dades, encara hi ha 333 persones ingressades als hospitals barcelonins i l’última setmana es va registrar 69 defuncions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa