Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona registra de mitjana tres denúncies al dia per tinença d’armes
  • CA

Una mitjana de tres persones són denunciades cada dia a Barcelona per tinença d’armes. Aquestes són les dades que el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, ha fet públiques aquest dimecres en el marc de la Comissió de Presidència, on ha reconegut que en els darrers anys s’ha detectat un increment en aquesta tipologia delictiva.

Segons informa Betevé, la Guàrdia Urbana de Barcelona interposa actualment una denúncia més diària per tinença d’armes, sobretot armes blanques, que abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, quan el cos policial recollia de mitjana dues denúncies cada dia. En aquest sentit, Batlle ha tornat a recordar que l’augment de la presència d’armes blanques al carrer no és un fenomen exclusiu de la capital catalana, però ha insistit que s’estan prenent mesures al respecte com la incorporació de pales detectores en els patrullatges.

Per la seva banda, els grups de l’oposició han reclamat mesures més contundents per controlar aquest repunt d’agressions amb armes blanques i que s’amplien els efectius per garantir la seguretat als carrers de la ciutat.

El passat 8 de novembre es feia pública la incorporació a l’equip de patrullatge de la Guàrdia Urbana de detectors de metalls per poder localitzar armes blanques en escorcolls rutinaris. L’objectiu de la incorporació d’aquests aparells és poder frenar el repunt de les agressions amb arma blanca que s’ha detectat en els darrers mesos a la capital catalana, un fenomen que no és exclusiu de la ciutat, però que ha despertat la preocupació de les autoritats. Aquests detectors de metalls són especialment útils en els escorcolls de persones sospitoses al carrer, però també poder fer servei en altres supòsits, com ara en controls d’alcoholèmia o en proves de consum de substàncies estupefaents.

En aquest sentit, es dona la circumstància que la Guàrdia Urbana ja comptava amb una desena d’aquestes pales que en el passat s’utilitzaven en les àrees de custòdia i que fins ara estaven en complet desús, guardades en un calaix. Per poder incorporar-les a l’equip que porten les patrulles que circulen pels carrers de la capital catalana, el consistori barceloní ha adquirit 42 nous aparells que ja s’estan utilitzant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa