Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, la regió sanitària amb l’índex de casos de Covid-19 més alt de Catalunya
  • CA

Barcelona s’ha quedat enrere en la proposta de desconfinament que ha enviat el departament de Salut al ministeri de Sanitat. La densitat de població, la mobilitat diària i l’activitat econòmica han pogut ser alguns dels motius de l’afectació de la pandèmia a la capital catalana. A Barcelona viuen 30.457 persones per quilòmetre quadrat, tres vegades més que a la segona regió sanitària més poblada del país. El cert és que les dades avalen la posició conservadora de la Generalitat de Catalunya respecte de la desescalada a la ciutat. 

Segons dades del departament de Salut, la incidència del coronavirus per 100.000 habitants en els últims 14 dies és de 46,4. Això converteix Barcelona ciutat en la regió sanitària més colpejada per l’emergència sanitària, per davant de l’àrea metropolitana sud. La incidència acumulada de l’última setmana és d’11,7 casos per 100.000 habitants, amb l’àrea metropolitana sud com a segona regió més afectada.

Taula d'incidència de la Covid-19 a les regions sanitàries de Catalunya / Departament de Salut

Taula d’incidència de la Covid-19 a les regions sanitàries de Catalunya / Departament de Salut

Aquests índexs de casos no inclouen els contagis a residències, però aquestes dades tenen menys importància que les de la resta de la societat perquè la mobilitat a les residències està molt limitada. Així doncs, de cara al desconfinament és més important la taxa d’incidència a l’exterior de les residències que a l’interior. 

 

El total de casos detectats a la capital catalana, segons les últimes dades difoses per Salut ahir, és de 57.378. Aquesta xifra resulta de la suma de casos diagnosticats i de sospitosos, que són aquelles que han estat vistos per sanitaris però als quals no se’ls ha fet cap prova. El nombre de persones mortes a la ciutat és de 3.795 i les altes hospitalàries han estat 14.113 fins ara. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa