Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reforma el pont de Santander per fer-lo accessible als vianants
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona començarà aquest dilluns la reforma del pont del carrer Santander entre els barris de la Verneda i la Pau i el del Bon Pastor per a fer que l’espai públic sigui més “accessible i segur”, i permetre els desplaçaments a peu i amb bicicleta a través d’aquesta infraestructura. En declaracions als periodistes, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha considerat que aquesta és un “deute històric” en un projecte que va començar arran de la mobilització veïnal.

El projecte, que preveuen acabar en 17 mesos, comptarà amb una inversió de 10,8 milions d’euros -cofinançats amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional- per a un pont en el qual, inicialment, només podien passar cotxes. Sanz ha valorat que la reforma “s’integra en la proposta del que serà Mercedes i la integració de la Verneda”, en una rehabilitació que s’emmarca en el model de ciutat ‘Supermanzana Barcelona’ per a -textualment- recosir els barris històricament allunyats per barreres i cicatrius urbanes.

L’actual passarel·la adjacent no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda i el nou pont de Santander comptarà amb unes voreres d’entre 3,3 i 4,5 metres d’ample segons l’àmbit, un carril bici unidireccional a cada costat, un nou pas de vianants, i un carril de circulació per sentit.

02.06.2021, Barcelona Janet Sanz, regidora a l’Ajuntament de Barcelona. Segona Tinent d’alcaldia. Direcci?? de l’??rea d’ Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. foto: Jordi Play

Per a poder situar aquests elements, es construiran uns pasaderos adjacents al pont actual amb “espais més generosos”; es reduirà l’arracada a un màxim del 6% per a fer-ho més accessible; es plantaran uns cinquanta arbres nous i parterres en tota l’actuació, i incorporarà també mobiliari urbà. A més renovaran la xarxa d’enllumenat i semàfors, la xarxa de reg i els serveis, milloraran el drenatge de les aigües pluvials, i instal·laran punts wifi.

Aquesta actuació generarà afectacions al trànsit que “variaran en funció de l’avanç de les obres” pel que prendran les mesures necessàries per a informar el veïnat i minimitzar les molèsties, i el consistori ha concretat que les més visibles seran al novembre, durant el pròxim estiu preveuen un tall total del trànsit de vehicles pel pont.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa