Barcelona prestarà tauletes a alumnes vulnerables que hagin d’estar confinats

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament un banc de préstec de tauletes amb Internet per a l’alumnat vulnerable que estigui en situació de confinament a causa de la Covid-19. Ho ha fet a través del Consorci d’Educació de Barcelona –format per la Generalitat de Catalunya i el consistori barceloní–, que ha destinat 500.000 euros del fons Covid a la compra de 2.000 dispositius, segons han informat aquest dimarts l’Ajuntament i el consorci en un comunicat.

Des de principis d’octubre s’han prestat 610 tauletes entre els alumnes que cursen ensenyament obligatori i 1.464 s’han destinat a persones que fan estudis postobligatoris. Quan acaba la quarentena i torna a l’activitat lectiva presencial, l’alumne ha de retornar el dispositiu al centre on l’ha adquirida.

Les tauletes es presten a estudiants tant de centres públics com de concertats amb l’objectiu d'”assegurar l’equitat de l’alumnat davant situacions de confinament”.

ERC ho celebra

La regidora d’ERC Gemma Sendra ha celebrat la creació del banc de préstec i ha recordat que els republicans ho van demanar “el passat mes de juny”. “Per a més de 12.000 nens l’escletxa digital ha estat una escletxa educativa”, ha lamentat a través de Twitter.

Nou comentari

Més notícies
Un dels controls de la Guàrdia Urbana a vehicles escolars / GUB

La Urbana interposa 13 denúncies per males condicions de vehicles escolars

N'inspecciona 51 en el marc d'una campanya per millorar la seguretat del transport de menors
Carrer Aragó entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya / XFDC

Front comú d’escoles per la pacificació dels entorns

Més d’una desena d’AFAs tallaran carrers el pròxim 11 de desembre