Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es prepara per a una possible nevada

En els darrers dies s’ha parlat molt del temps, sobretot perquè les temperatures podrien tornar a baixar dràsticament i, en conseqüència, fer que nevi a Barcelona. Davant d’aquesta possibilitat, l’Ajuntament activarà aquest diumenge a la tarda un equip amb llevaneus per tal que actuïn si fa falta. Es preveu que aquest dilluns la neu arribi a zones de Barcelona, com Collserola i el Tibidabo, on hi haurà distribuïts cinc vehicles.

Amb la baixada de temperatures, efectius municipals escamparan sal per espais on no toca el sol i també davant d’escoles, estacions de transport públic i centres sanitaris. Aquest dissabte, l’Ajuntament va explicar a Twitter que ja s’estaven fent feines preventives per evitar la formació de plaques de gel “en zones sensibles, com el districte de Sarrià-Sant Gervasi”.

El record de la gran nevada de 1962

Davant d’una possible nevada, és impossible no pensar en la gran nevada de 1962. Tot va començar la nit de Nadal de fa 60 anys, quan la neu va començar a vestir de blanc la ciutat. El que va fer insòlita aquella nevada és que els flocs de neu no van deixar de caure fins passades al voltant de 24 hores. Tal com mostra un vídeo compartit fa setmanes a Twitter per l’usuari El Boig de Can Fanga i que, en el seu moment, va publicar i compartir Renfe amb els barcelonins, aquelles 24 hores nevant van provocar que més de 60 centímetres de neu cobrissin els carrers de Barcelona.

Diverses persones que van viure la nevada van explicar el passat mes de desembre al TOT Barcelona que va nevar tant que la ciutat va quedar paralitzada. No es podia agafar el transport públic per moure’s per dins de la ciutat i no es podien agafar avions que permetessin sortir-ne, entre altres. “Tampoc es van poder fer coses tan habituals com els enterraments, ja que els cotxes no podien circular”, va dir la Pepita Ribet, de 89 anys. Per part seva, en Rafel Garcia, que té 65 anys, va veure persones esquiant pel carrer. “La gent baixava esquiant carrers amb pendent, com el de la Marina i el de Balmes”, va recordar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa