Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es postula per esdevenir un punt neuràlgic europeu en biomedicina
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic han consensuat l’ampliació del Campus Clínic a l’entorn de la Diagonal amb la finalitat de crear-hi un gran pol de coneixement en matèria de salut.

En concret, el nou equipament ocuparà una superfície d’uns 290.000 metres quadrats a l’espai que ocupen actualment les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona (UB).

La Comissió Interinstitucional, formada el passat maig, ha donat el vistiplau a un projecte que inclourà la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut més edificis d’innovació i recerca. L’objectiu és esdevenir un dels campus biomèdics més importants de tot Europa. La conclusió és que aquest espai de la Diagonal resulta el més idoni per acollir l’espai, tant des de la perspectiva d’urbanisme com de la d’usos assistencials i mobilitat.

Suport institucional unànime

La necessitat d’ampliació del Clínic té el suport unànime de totes les institucions, atès que ocupa un edifici centenari que no permet ni créixer ni incorporar les darreres innovacions i millores tecnològiques. Es realitzaran les modificacions que siguin necessàries del Pla general metropolità per tal de dur a terme la iniciativa.

De fet, el febrer de 2021 les cinc institucions implicades ja van pactar formalment l’impuls d’un nou espai per al Clínic. I el passat maig van acordar constituir una comissió que n’analitzés les possibles localitzacions. La primera opció que preveia era el recinte esportiu de la UB a la Diagonal i finalment ha estat el lloc elegit.

També s’ha acordat proposar futurs usos de l’emplaçament actual de l’Hospital a l’Eixample i del solar de Provença per proveir necessitats d’equipaments (sanitaris, educació, bombers, etc.) i zones verdes per l’esponjament del districte de l’Eixample, fent-los compatibles amb els usos universitaris de la UB. En aquest sentit es tindran en compte les propostes dels veïns i veïnes.

Durant els propers mesos s’activaran els equips de treball per anar detallant el projecte des del punt de vista financer i tècnic i, al mateix temps, per fixar un calendari d’activitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa