Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona permetrà “megaconcentracions” la nit de Sant Joan
  • CA

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha avançat que el consistori treballa amb la intenció de mantenir obertes les platges la nit de Sant Joan permetent “una revetlla semblant” a les d’abans de la pandèmia. Es permetrà la “megaconcentració” d’altres anys perquè es tracta d’una nit “molt especial” que no té “res a veure” amb la resta de nits i perquè les dades indiquen que l’obertura “no produeix cap increment de les dades de la pandèmia”.

Batlle ho ha explicat durant la roda de premsa per informar de l’activació des del dilluns 24 de maig del Grup de Platges amb 90 agents i 32 vehicles que enguany prestaran una atenció especial als vehicles de mobilitat personal. L’àrea d’ecologia urbana de l’Ajuntament de Barcelona està treballant en coordinació amb la resta de municipis metropolitans amb platja per concretar els “detalls del dispositiu” per la revetlla de Sant Joan. Batlle ha explicat que és un dispositiu “molt rodat” perquè es duu a terme “des de fa molts anys” i l’objectiu és permetre “que la gent pugui gaudir de la Revetlla”.

Com es feia abans de la pandèmia, els agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària treballaran amb altres dispositius municipals per buidar les platges a les a les sis del matí i permetre que els serveis de neteja deixin l’espai net per qui vulgui banyar-se el dia següent al matí.

“Aquest dispositiu ja l’hem fet molts anys, l’any passat hi va haver una interrupció per la pandèmia, però el previsible és que aquest any la revetlla de Sant Joan sigui semblant que abans de l’any passat”, ha exposat Batlle.

El tinent d’alcalde ha justificat aquesta obertura perquè “és una nit molt especial i la situació de les platges de la nit de Sant Joan no té res a veure amb la resta de nits d’estiu”.

90 agents amb 32 vehicles

El passat 24 de maig va entrar en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana que estarà desplegat fins a finals de setembre. Tenen la seu a l’oficina conjunta de Passeig Joan de Borbó, el mòdul de la platja de la Barceloneta i el de l’espigó de la platja del Bogatell.

El grup està format per 90 agents que patrullen a peu; amb scooters; amb vehicles de quatre rodes; amb bicicletes; amb vehicles tipus “quad” adaptats especialment per circular per la sorra; i amb dues embarcacions semirígides de 6,5 i 7,5 metres respectivament. En total aquest grup disposa d’un total de 32 vehicles.

Entre les seves funcions hi ha controlar infraccions, prevenir furts i robatoris assistir a víctimes, recollir denúncies, primers auxilis i navegació d’embarcacions a motor, entre d’altres. Batlle ha destacat que aquest dilluns ha començat una campanya específica per fer un pas més en el control dels vehicles de mobilitat personal a la zona platges. Ha dit que s’actuarà amb “contundència” i que si convé s’immobilitzaran i retiraran aquests vehicles.

El passat estiu aquest grup va intervenir 69.308 begudes provinents de la venda ambulant no autoritzada, un 60% menys que l’any anterior i va interposar un total de 8.927 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada i 117 per altres activitats no autoritzades.

El grup operatiu va interposar 53 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa