Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona permetrà fer surf en estat d’alerta per mala mar
  • CA

La pràctica del surf estarà permesa a Barcelona en estat d’alerta per mala mar. Aquesta és una de les mesures que inclou el nou decret que regula i ordena els usos esportius a les platges de la capital catalana, un plantejament que s’ha aprovat aquest divendres.

Segons informa el consistori barceloní en un comunicat, aquesta eina ha de permetre endreçar la pràctica d’esports com el surf, el surf de rem o la vela, així com les activitats esportives organitzades per tercers, les activitats lliures no organitzades i la pesca que es fa a sorra i espigons. En aquest sentit, el flamant decret estableix tota una sèrie de requisits i limitacions per portar a terme aquestes activitats en funció del període de l’any, diferenciant entre temporada alta, mitjana o baixa.

Amb l’aplicació de la nova normativa, la pràctica del surf, el windsurf i el surf de rem estarà permesa en situació de prealerta i alerta del pla bàsic d’emergència municipal per mal estat de la mar, però no si l’activació està en estat d’emergència. En tot cas, els cossos de seguretat podran prohibir expressament aquesta pràctica si perceben que hi ha un risc greu i concret per a la seguretat de les persones. La Guàrdia Urbana també podrà actuar d’ofici per prohibir la pràctica d’esports nàutics en casos extraordinaris no vinculats a les condicions meteorològiques sempre que hi hagi un risc per a la salut o la vida de les persones.

Regulació d’activitats amb o sense organització

Per altra banda, la nova normativa també regula les activitats esportives organitzades per tercers i en distingeix tres tipus: les que organitza algú en benefici propi, les que organitzen esportistes o entitats federades i els esdeveniments internacionals o d’interès de ciutat. La realització de totes elles requerirà demanar el corresponent permís administratiu i pagar la taxa establerta. Sobre les activitats no organitzades, l’Ajuntament aposta per seguir en la línia iniciada ja fa dos anys amb sis zones habilitades i senyalitzades per a activitats lliure d’esbarjo o caràcter esportiu on no hi ha restriccions horàries i no fa falta permís per fer-ne ús.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa