La façana marítima de Barcelona s’ha acomiadat definitivament d’un dels seus edificis emblemàtics. L’Ajuntament de Barcelona ha completat l’enderroc de l’edifici que fins ara presidia l’espigó de Bac de Roda, entre les platges de la Mar Bella i Nova Mar Bella de la capital catalana.

Després de dos anys tapiat pels greus estralls que hi va provocar el pas del temporal Gloria, aquestes instal·lacions construïdes durant l’època olímpica i que van acollir el mític restaurant Boo Beach Club ja són història, alliberant d’aquesta manera un espai de prop de 537 m² a l’espigó de Bac de Roda i obrint una nova panoràmica marítima de la ciutat.

Actualment, a l’espigó només queden els fonaments d’aquest antic edifici, que durant les pròximes setmanes seran retirats i traslladats en camions a una altra ubicació per poder reobrir aquesta la part d’aquesta infraestructura que continua tancada al pas dels vianants. Aquest procés podria comportar la presència de camions pesants al llarg de la sorra de la platja de la Mar Bella.

Part del llegat olímpic

Aquest equipament a peu de platja ara enderrocat havia tingut usos de restaurant i es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. La concessió per a la construcció i explotació d’aquest local va caducar el juny del 2019 i amb la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus el restaurant no va poder tornar a obrir.

Posteriorment, l’agost de 2020, es va produir un incendi a les instal·lacions, que ja es trobaven en una situació de “degradació molt important”, com a conseqüència del temporal Gloria de gener de 2020 que va afectar l’estructura de l’edifici i especialment la terrassa. La Direcció de Platges va procedir aleshores a netejar, tapiar l’edifici i senyalitzar l’entorn per evitar l’accés de les persones.

Per què s’ha enderrocat?

Un cop tapiat, el consistori barceloní va encarregar un estudi sobre la probabilitat d’afectació de temporals a l’edifici. Les conclusions de l’estudi indiquen una major afectació per temporals degut als efectes del canvi climàtic. En l’escenari de 2050, la probabilitat d’ultrapassament de l’espigó i possible afectació a l’edifici a causa dels temporals és 3 vegades superior a l’actual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa