Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau: “Volem que a Barcelona la gent no pateixi per ser qui és”

Avui 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament LGBTIQ+, una celebració que insta a la tolerància i la igualtat entre totes les persones al marge de la seva orientació sexual, l’Ajuntament de Barcelona ha penjat el penó amb l’arc de Sant Martí a al seva façana. Un acte que coincideix amb el que ha fet també la Generalitat de Catalunya a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume. Després s’ha celebrat la tradicional recepció de benvinguda a les entitats del moviment LGTBI.

L’alcaldessa Ada Colau ha reivindicat que la diversitat és “l’única normalitat”. “Som qui som, som afortunadament diverses, és una fortalesa de la nostra ciutat”. L’endemà que l’Estat espanyol hagi aprovat la llei trans, després de mesos de debat intens, Colau ha aprofitat per enviar un missatge de suport a les persones que poden ser discriminades o tenir por “per ser com son i estimar a qui estimen”. “Volem que a Barcelona no es pateixi per ser qui és“. Sobre la nova llei, l’alcaldessa ha dit que és una fita històrica perquè ja no es tracta com una malaltia i es reconeix el dret a l’autodeterminació de gènere.

Valents veta una declaració contra la discrimació LGTBIQ+

En el ple de dijous passat, no va prosperar una declaració impulsada pels Comuns en favor de la diversitat sexual i contra la discriminació del col·lectiu LGTBIQ+ perquè Valents la va bloquejar impedint que arribés al plenari i es votés. La declaració instava Barcelona a treballar perquè la ciutat sigui “un lloc segur i amable en el qual viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere de manera plena i normalitzada fomentant actituds positives, de suport i de no discriminació cap a les persones LGTBI+.

Segons Valents, el seu veto és perquè el partit considera que no cal inversió en polítiques a favor del col·lectiu LGTBI sinó que cal destinar-la a altres fins. “Quants diners es volen destinar? A qui aniran destinats? Per a què serviran? No està justificat l’increment”, sosté el partit que lidera la regidora Eva Parera.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a juny 28, 2022 | 11:57
    Manel juny 28, 2022 | 11:57
    No deia la Colau que no es poden penjar simbols al balco del ajuntamaent?,
  2. Icona del comentari de: mn a juny 28, 2022 | 12:57
    mn juny 28, 2022 | 12:57
    miserable inútil mentidera i botiflera, fora ja

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa