Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obre un hotel social per a persones sense llar
  • CA

Barcelona estrena un “hotel social” per a persones sense llar. Ubicat a la cantonada entre els carrers Tànger i Àlaba, el centre obre avui i allotjarà 20 sensellar, que és la capacitat màxima del centre. El 25% són dones i el 63,3% són de nacionalitat espanyola, segons detalla l’Ajuntament. L’objectiu és aconseguir la inserció social dels sensellar i consolidar la seva autonomia proporcionant un allotjament de llarga durada. “Té un funcionament comparable als coneguts com hotels socials d’Europa”, diuen des del consistori. 

Interior de l'hotel social. | Ajuntament de Barcelona

Interior de l’hotel social. | Ajuntament de Barcelona

La capacitat de l’hotel social serà de 20 places, amb 16 habitacions individuals i quatre dobles. El centre, però, atendrà sensellar durant el dia i oferirà serveis de menjador social. A més, organitzarà activitats per a les persones residents i la resta d’usuaris de l’espai. Els usuaris del centre hauran de ser derivats pels serveis socials bàsics, segons matisa l’Ajuntament.  El perfil de persones que seran ateses per l’hotel són tant homes com dones, així com parelles, tots majors d’edat.

El pressupost per als allotjaments és d’uns 500.000 euros anuals. Els responsables de l’hotel oferiran programes per afavorir la inserció laboral, així com seguiment de la salut i potenciació de les relacions “sociafectives de veïnatge”. 

Més notícies
Transport gratuït pels sensellar gràcies a la col·laboració entre Moventia i Tram
Notícia: Transport gratuït pels sensellar gràcies a la col·laboració entre Moventia i Tram
Comparteix
Unes 500 persones ateses a l'hospital Sant Joan de Déu tindran títols de viatge gratuïts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa