Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona s’obre a la comunitat internacional assolint un rècord històric

La novena edició del Barcelona International Community Day (BICD) ha arrencat aquest dissabte assolint el seu rècord històric de visites amb més de 5.000 assistents, un 36% més que l’any passat. Aquesta fira -que se celebra al Museu Marítim de Barcelona- està pensada per a la comunitat internacional que viu a la capital catalana, però també està oberta a tothom qui vulgui connectar amb persones d’arreu del món.

La jornada organitzada per l’Ajuntament de Barcelona ja va aconseguir aplegar en la darrera edició prop de 3.700 persones, el 60% de les quals eren estrangeres i de fins a 87 països diferents, que van participar en la cinquantena activitats preparades. Els països amb més representació a la fira l’any passat van ser Itàlia, França, el Regne Unit i els Estats Units.

Pel que fa al sexe, la majoria dels assistents van ser dones i la franja d’edat mitjana es va situar entre els 30 i els 39 anys. Un terç dels assistents portava més de deu anys vivint a la ciutat, mentre que una cinquena part hi havia arribat entre un i tres anys abans.

En l’edició d’enguany, els impulsors han preparat una àmplia oferta d’activitats i espais que inclouen estands d’escoles internacionals, serveis de relocalització, serveis bancaris per a estrangers, activitats culturals i classes de diverses matèries. Institucions com ara l’Ajuntament també hi tenen presència, així com el Barcelona International Desk, una oficina per a facilitar l’arribada als nouvinguts.

Un punt de trobada i d’atracció

Sobre l’espectacular entrada registrada aquest dissabte al matí, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha celebrat “l’èxit aclaparant” de participació com una mostra de la reactivació de vida de la comunitat internacional a la capital catalana. Collboni ha posat en valor la funció de la fira com a “punt de trobada” per tal de facilitar la vida i la feina dels estrangers a la ciutat i per a la vegada poder “atreure i retenir talent internacional”, que al seu torn facilita que més empreses puguin aterrar a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa